Важливі зміни 31 серпня: багато українців втратять дах над головою

Незабаром, через два тижні, кілька тисяч українців, які є ВПО, можуть зіткнутися з серйозними фінансовими труднощами. На початку війни в Україні була запущена програма “Прихисток”, яка відіграла важливу роль у забезпеченні житлом більше мільйона людей, які змушені були залишити свої домівки через бойові дії та інші пов’язані з ними обставини.

Ця програма, пропонувала компенсації для тих, хто був готовий прийняти переселенців. Зокрема, особи, які надавали житло, отримували щомісячну оплату у розмірі 450 гривень за кожного розміщеного ВПО.

Фіндопомога. Фото: скрін youtube

Ці кошти надавалися, щоб підкріпити зусилля українців, які проявляли доброту та солідарність у складні часи, забезпечуючи тисячам людей дах над головою. Тим не менш, з 31 серпня 2023 року фінансування цієї програми буде припинено, що означає, що благодійники, які приймають переселенців, більше не отримуватимуть цю допомогу.

Це призведе до значних труднощів. По-перше, ВПО потрібно буде терміново шукати нові варіанти житла, а це часом може бути дуже складно, враховуючи обмежені ресурси та зростаючі ціни на оренду. Це може знову загнати їх у ситуації нестабільності та невизначеності.

Оренда квартири, фото YouTube

По-друге, навіть для тих, хто мав можливість допомагати, скасування фінансових компенсацій може стати великим ударом. Багато людей, які надавали житло, покладалися на ці кошти, щоб покрити витрати на комунальні послуги і підтримувати власний бюджет.

Наразі є інформація про можливість відновлення програми “Прихисток” у 2025 році, однак це не вирішує термінових проблем, з якими стикаються люди вже сьогодні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

6 хв. ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

14 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

21 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

30 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

39 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

47 хв. ago