Абітурієнтів попередили про нові правила вступної кампанії

Абітурієнти призовного віку мають дотримуватися певних вимог, пов’язаних із військовим обліком, щоб бути зарахованими до навчальних закладів. Розповідаємо про основні моменти, які потрібно знати.

Наявність військово-облікового документа

Для чоловіків віком від 18 до 60 років обов’язковою умовою для зарахування до навчального закладу є надання військово-облікового документа. Якщо абітурієнт не має цього документа, його можуть не зарахувати на навчання. Тому важливо перевірити наявність і дійсність військового квитка або приписного свідоцтва, а також наявність відповідних відміток.

Студент. Фото: 420on.czСтудент. Фото: 420on.cz

Переведення до іншого міста

Якщо абітурієнт планує переїзд до іншого міста для навчання, йому не потрібно звертатися до районного Територіального центру комплектування. Однак, якщо студент буде декларувати своє місце перебування як внутрішньо переміщена особа на іншій території, тоді виникає обов’язок стати на військовий облік за новим місцем реєстрації.

Військовий облік під час навчання

Всі питання, пов’язані з військовим обліком під час навчання, вирішуються керівниками навчальних закладів. Вони зобов’язані вести облік військовозобов’язаних студентів. Це стосується і влаштування на роботу, де роботодавці також повинні забезпечити ведення військового обліку.

Вимоги для військовозобов’язаних жінок

Студентки, які здобувають медичну або фармацевтичну освіту, зобов’язані стати на військовий облік лише після завершення навчання та отримання диплома. Абітурієнтки, які тільки вступають до навчальних закладів, такого обов’язку не мають.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago