Тут будуть найбільші проблеми зі світлом цієї зими: карта по Україні

Енергетична безпека в опалювальний сезон є критично важливим завданням для будь-якої країни, особливо для України, яка перебуває у стані війни. Однак в умовах воєнних дій та нестабільної геополітичної обстановки проблема забезпечення населення теплом та електрикою стає ще гострішою. Голова Спілки споживачів комунальних послуг озвучив прогнози на майбутній опалювальний сезон.

Докладніше про те, в яких регіонах України взимку ситуація зі світлом буде найгіршою, інформує Telegram-канал “Всевидюче ОКО Україна”.

За словами експерта, росіяни частіше завдаватимуть ударів по теплоелектроцентралях (ТЕЦ) напередодні зими, що призведе до серйозних проблем з енергетикою в низці регіонів України.

Ситуація з енергопостачанням буде особливо критичною у прифронтових та прикордонних зонах. Зокрема, під ударом виявляться Сумська, Харківська, Дніпропетровська та Миколаївська області. У цих регіонах жителі зіткнуться із серйозними перебоями у подачі тепла та електрики, що зробить зиму особливо складною.

Мегаполіси, такі як Дніпро, Київ, Львів та Одеса, також опиняться у зоні ризику. У цих містах відключення будуть не лише частими, а й тривалими, досягаючи 10-14 годин на добу. Це створить значні незручності для мешканців та негативно позначиться на функціонуванні міської інфраструктури. Проблема не вирішиться протягом найближчих 1-2 років, і необхідно шукати довгострокові рішення для стабілізації енергопостачання.

Такі тривалі відключення електрики та тепла неминуче позначаться на побутових умовах життя. Мешканці прифронтових та прикордонних зон, а також великих міст будуть змушені пристосовуватися до нових реалій, готуючись до тривалих періодів без тепла та світла. Це призведе до збільшення потреби в альтернативних джерелах енергії, таких як генератори, а також додаткових заходів утеплення будинків та квартир. Також потрібно заготовляти продукти, забезпечувати свою сім’ю водою, а також зробити запаси інших предметів першої необхідності, які допоможуть з мінімальними незручностями пройти тривалий період блекауту.

Скріншот з Telegram-каналу Всевидяче ОКО Україна
Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

29 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

31 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

32 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

42 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

44 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

46 хв. ago