Дві тисячі гривень за поїздку в коридорі: у мережі скандал через потяг “УЗ”

Пасажири поїзда “Відень — Будапешт — Чоп” були змушені сидіти в коридорі через те, що в поїзді не вистачило місць. Квитки було куплено через сайт Укрзалізниці, проте компанія каже, що не відповідає за цей рейс.

Інформацією про це поділився автор youtube-каналу “Залізні магістралі” Олег Васильєв у своєму Facebook. За його словами, неприємна ситуація сталася з блогером Владою Юрченком 19 липня.

“Вона зазначила, що купила квиток через ресурси Укрзалізниці з Будапешта до Чопа. Однак їй та іншим пасажирам не вистачило місць. Виявилося, що на одне вільне місце претендувало 5 осіб, а вагон вказаний у квитку не існує. Тому пасажири, які заплатили по 2 тис. грн за проїзд, їхали на підлозі в коридорі”, — йдеться у повідомленні.

Васильєв додав, що українці не вперше скаржаться на цей маршрут (№146/143) та нестачу там вільних місць.

Своєю чергою в “УЗ” кажуть, що цей поїзд є формуванням угорської залізниці, а українська компанія проводить продаж квитків згідно із заявленою схемою поїзда перевізника.

У подібних ситуаціях там рекомендують зайняти будь-яке сидяче місце не тільки в чопській групі, а й, наприклад, у румунській.

“Зауважте, що вона відчеплюється у Дебрецені приблизно о 16:28, тому треба не забути повернутись у Чопську групу, щоб не поїхати у Румунію, але якщо це місце зарезервував інший пасажир і він приходить, потрібно його звільнити і пересісти на інше вільне місце”, — повідомили в компанії.

Після повернення там рекомендують скласти скаргу на вокзалі чи онлайн, а також вимагати компенсацію від перевізника MAV START, який не надав оплачену послугу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

24 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

25 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

27 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

37 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

39 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

40 хв. ago