На пляжах порожньо, а на базах – окупанти: як виглядає курортна Кирилівка

Третє літо відоме українське курортне селище Кирилівка в Запорізькій області знаходиться під окупацією. Росія перетворила один із улюблених відпочинків українців на практично безлюдне місце.

У соціальних мережах публікують відео, які у червні були зроблені у Кирилові. На кадрах видно, що пляжі практично порожні та селище більше не схоже на місце, де раніше із задоволенням відпочивали тисячі людей.

Вже з кінця травня люди зазвичай з’їжджалися на море, а знайти вільну базу завжди було ще завданням. Однак зараз змінилося абсолютно все. На тих самих базах тепер живуть загарбники.

Хоча окупанти намагаються вдавати, що захоплене ними узбережжя Азовського моря користується шаленою популярністю у росіян, насправді це не так. У мережі повідомляють, що цього року окупанти вирішили відкривати аквапарк. При цьому там зараз косять траву, яку не косили цілих два роки.

Голова Запорізької обласної адміністрації Іван Федоров зазначив, що насправді Бердянськ та Кирилівка – зараз суто військові бази.

“Там, де раніше відпочивали українці з дітьми, зараз ворог розміщує свої підрозділи та людей, тому що до Азовського узбережжя складно дістатись нашим військовим”, — сказав він.

Як проходило літо у Кирилівці до окупації

Поки до курортного селища не зайшли російські окупанти, воно завжди було переповнене відпочиваючими.

Наприклад, у 2019 році пляжі виглядали так:

Ольга Степанова

Recent Posts

Як каратимуть військовозобов’язаних, які не забрали з пошти повістки

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки відправлятимуть повістки чоловікам від 18 до 60 років поштою…

2 години ago

Нідерланди можуть відправити Україні перші F-16, – міністр оборони

Нідерланди незабаром можуть відправити в Україну перші винищувачі F-16, оскільки необхідну для експорту ліцензію вже отримано.…

2 години ago

Сльози Роналду: Португалія обіграла Словенію на Євро-2024. Франція вийшла в 1/4 завдяки автоголу

Збірна Франції пройшла до чвертьфіналу Євро-2024 завдяки автоголу Яна Вертонгена. До всього іншого, футболістам французької збірної на…

3 години ago

Як заснути в нестерпну спеку: корисні лайфгаки

Напевно, цього літа особливо погано спиться вночі через спеку та духоту. Хочеться засунути голову в…

3 години ago

П’яні танці Кім Кардаш’ян на дні народження сестри потрапили на відео

Телесімейство Кардаш'ян-Дженнер відзначило 40-річчя Хлої. Вечірка пройшла у ковбойському стилі. Ресторан у Лос-Анджелесі був декорований під салун,…

3 години ago

Популярні курорти Туреччини різко почали втрачати туристів: навіть місцеві їдуть в Єгипет

Не секрет, що Туреччина – це популярний туристичний напрям серед українців. Однак останнім часом курорти на берегах…

3 години ago