Одружилися за 5 тисяч доларів: затримано жінку з інвалідністю за вивезення ухилянта до Польщі

На Львівщині правоохоронці викрили жінку, яка організувала незаконний перетин кордону для свого фіктивного чоловіка. За це вона отримала солідну винагороду.

Про це повідомила поліція Львівської області.

“За грошову винагороду у сумі 5 тисяч доларів 43-річна мешканка Київської області, яка є інвалідом третьої групи, підшукала військовозобов’язаного чоловіка, – він мав намір незаконно виїхати за кордон. Вона уклала з ним фіктивний шлюб”, – зазначили в повідомленні.

Зловмисницю викрили оперативники Управління міграційної поліції спільно зі слідчими відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Львівщини, військовослужбовцями сьомого прикордонного загону Державної прикордонної служби за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Жінку затримали під час отримання коштів у сумі 5 тисяч доларів / Фото: Поліція Львівської області

Таким чином підозрювана організувала своєму фіктивному чоловіку можливість виїхати за межі держави в умовах воєнного стану як особі, котра супроводжує у закордонній поїздці дружину з інвалідністю.

Минулого тижня правоохоронці затримали жінку під час отримання коштів у сумі 5 тисяч доларів. Затриманій повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України” Кримінального кодексу України.

Жінка уклала фіктивний шлюб, її затримали під час передачі грошей / Фото: Поліція Львівської області

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на термін від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

47 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

49 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

50 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago