“Мій чоловік – ухилянт, заберіть його”: в ТЦК розповіли про дзвінки дружини

Працівники ТЦК розповіли, що інколи ухилянтів “здають” їхні рідні, зокрема дружини. Таким способом вони намагаються розв’язати сімейні проблеми.

Як йдеться у сюжеті hromadske, про такі випадки розповіли співробітники Тульчинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на Вінниччині.

За їхніми словами, військовозобов’язані українці часто самі доводять ситуацію до критичної, наприклад, коли вчасно не поновлюють броні. Найбільше сперечаються саме заброньовані особи. Вони таким чином самостверджуються, бувши впевненими, що їх не мобілізують.

У ТЦК кажуть, що причина погіршення ставлення до них з боку українців – нестача належної комунікації. З ненавистю та злобою населення зіткнулися насамперед учасники бойових дій, які прийшли працювати в ТЦК після поранень на фронті. Замість подяк за захист вони інколи чують у свій бік прокльони.   

“Кажуть: “Чого ти повернувся, чого тебе там не вбили, що тепер тут повістки роздаєш?”. Я минулого року, коли був після шпиталю у відпустці, мене люди вітали, а тепер багато хто і не вітається”, – розповів Дмитро. 

Працівниця Вінницького обласного ТЦК та СП Катерина Губрій розповіла, що українці звертаючись до ТЦК іноді намагаються розв’язати особисті проблеми.

“Бувало, що телефонує жінка і каже, що в неї чоловік – ухилянт, чи можемо його мобілізувати. Але ми так не працюємо. Нам і без того вже створили імідж карального органу”, – пояснила вона.

Ольга Степанова

Recent Posts

Новий формат сповіщень від ТЦК: де може чекати сюрприз

Останнім часом зростає кількість випадків, коли військовозобов'язані громадяни отримують повістки на електронну пошту від ТЦК.…

13 хв. ago

50 прокурорів Хмельниччини оформили «інвалідність» з допомогою голови МСЕК Крупи

Ось вам історія, яка могла б стати сценарієм для найгіршого антикорупційного фільму, але це реальність…

16 хв. ago

Кому 6, а кому 12 грн за кВт/годину: депутат розкрив сценарій підвищення тарифів на світло

Готуйте гаманці, бо чергове підвищення тарифів на електроенергію не за горами. Голова підкомітету з питань…

22 хв. ago

Провал плану перемоги стане Голгофою для Зеленського, – експерт

У разі, якщо план перемоги не спрацює, президент Володимир Зеленський понесе катастрофічну для себе політичну відповідальність. Про…

34 хв. ago

Закон про підвищення податків неконституційний, – Южаніна

Народна депутатка з фракції "Європейська Солідарність" Ніна Южаніна  закликала президента накласти вето на закон про…

37 хв. ago

Топ 5 політиків, яким українці довіряють найменше

Згідно з останніми даними соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова, рівень недовіри до деяких українських політиків…

42 хв. ago