“Мій чоловік – ухилянт, заберіть його”: в ТЦК розповіли про дзвінки дружини

Працівники ТЦК розповіли, що інколи ухилянтів “здають” їхні рідні, зокрема дружини. Таким способом вони намагаються розв’язати сімейні проблеми.

Як йдеться у сюжеті hromadske, про такі випадки розповіли співробітники Тульчинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на Вінниччині.

За їхніми словами, військовозобов’язані українці часто самі доводять ситуацію до критичної, наприклад, коли вчасно не поновлюють броні. Найбільше сперечаються саме заброньовані особи. Вони таким чином самостверджуються, бувши впевненими, що їх не мобілізують.

У ТЦК кажуть, що причина погіршення ставлення до них з боку українців – нестача належної комунікації. З ненавистю та злобою населення зіткнулися насамперед учасники бойових дій, які прийшли працювати в ТЦК після поранень на фронті. Замість подяк за захист вони інколи чують у свій бік прокльони.   

“Кажуть: “Чого ти повернувся, чого тебе там не вбили, що тепер тут повістки роздаєш?”. Я минулого року, коли був після шпиталю у відпустці, мене люди вітали, а тепер багато хто і не вітається”, – розповів Дмитро. 

Працівниця Вінницького обласного ТЦК та СП Катерина Губрій розповіла, що українці звертаючись до ТЦК іноді намагаються розв’язати особисті проблеми.

“Бувало, що телефонує жінка і каже, що в неї чоловік – ухилянт, чи можемо його мобілізувати. Але ми так не працюємо. Нам і без того вже створили імідж карального органу”, – пояснила вона.

Ольга Степанова

Recent Posts

Глава «Росатому» поскаржився Путіну на Лукашенка

Генеральний директор «Росатому» Олексій Ліхачов розповів Путіну, що держкорпорації «діставалося» від Лукашенка під час будівництва АЕС в…

6 хв. ago

Росія закриває Чорне море для Європи: про що говорять останні обстріли Одеси

Експерт із судноплавства Андрій Клименко підсумовує недавні удари по Одеському порту. Він бачить у них…

9 хв. ago

Які зміни чекають пенсіонерів у 2025 році?

У 2025 році будуть встановлені нові умови для виходу на заслужений відпочинок, а для пенсіонерів…

16 хв. ago

Назвали три знаки Зодіаку, які чекають провали та невдачі

Жовтень 2024 року, як прогнозується, стане складним місяцем для трьох знаків Зодіаку, які можуть зіткнутися…

32 хв. ago

В Україні встановлять нові дорожні знаки: подробиці

З 1 листопада 2024 року в усіх містах України зміняться правила щодо обмеження швидкості на…

43 хв. ago

ТОП-8 найдивніших законів США

Америка відома своєю свободою та демократією, але серед її законів можна знайти багато абсурдних правил,…

53 хв. ago