Транспортний колапс на кордоні: польські фермери “взяли в заручники” автобуси з України

Ситуація на польсько-українському кордоні продовжує залишатися напруженою. Так, стало відомо, що протестувальники, які сьогодні вдень, 20 березня, обмежували рух пасажирських автобусів, збираються повністю заблокувати пункт пропуску “Медика-Шегині”.

Про це повідомляє Держприкордонслужба України у своєму Telegram. Зазначається, що пропуск вантажівок і автобусів буде зупинено орієнтовно до 20:00.

“Увага, за інформацією від польських прикордонників, орієнтовно до 20:00 пропуск вантажівок і автобусів буде повністю призупинено”, — йдеться в повідомленні служби.

Крім того, повідомляє відомство, учасники акцій протесту не пропускатимуть і легкові автомобілі. Однак для даної категорії транспорту, на суміжній стороні, є можливість об’їзду мітингувальників.

На ситуацію з блокуванням пасажирського транспорту вже відреагував віцепрем’єр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. Відповідний допис він зробив у мережі X (Twitter).

“Менш як 10 днів тому польська поліція розповідала, що пасажирські автобуси перетинають кордон без перешкод. Що ми бачимо сьогодні? Страйкарі блокують рух на дорозі перед пунктом пропуску “Медика”… Чому ви це допускаєте? Чи повинні люди бути заручниками політичних протистоянь цивілізованої країни? — звернувся Кубраков до міністра внутрішніх справ Польщі.

Разом з тим, у Держприкордонслужбі просять громадян врахувати ситуацію під час планування поїздок через кордон.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні з 1 липня подорожчає бензин: водіям повідомили про зміну цін на пальне

В Україні з 1 липня зросте вартість бензину. Це пов'язано із підвищенням акцизу. Стало відомо,…

4 хв. ago

Посилення мобілізації: чи матимуть ТЦК доступ до рахунків українців

Президент України Володимир Зеленський ухвалив зміни до законопроєкту No 11143 про реєстр призовників, військовозобов’язаних і…

6 хв. ago

100-річний українець встановив три світові рекорди (фото)

100-річний Георгій Чижевський з Вознесенська, що на Миколаївщині, став переможцем літнього Чемпіонату України з плавання…

9 хв. ago

В Лондоні коні гвардійців знову втекли: один потрапив під колеса авто

У Лондоні коні Домашнього кавалерійського кінного полку проводили планові навчання під керуванням п'ятьох солдатів. Але…

12 хв. ago

Долар по 54 грн: на Україну чекає валютний стрес – названа дата

Як прогнозується, до кінця поточного року в Україні курс долара зросте до 41 гривні, а до 2029…

20 хв. ago

Учені створили робота з мозком зі стовбурових клітин людини: що з цього вийшло (фото)

Дослідники з Тяньцзінського університету і Південного університету науки і технологій розробили робота з вирощеним у…

22 хв. ago