Українцям загрожує кримінальна відповідальність за фейки про мобілізацію

В Україні зростає кількість випадків поширення викривленої інформації щодо мобілізаційних заходів, і тепер це може мати серйозні наслідки. В Сухопутних військах ЗСУ заявили, що проти осіб, які поширюють фейки про мобілізацію, відкриватимуть кримінальні провадження.

У повідомленні наголошується, що такі дії спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в країні та зрив мобілізації до лав Сил оборони України. Розповсюдження неперевіреної інформації кваліфікується за статтею 114-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України.

Сухопутні війська наголосили, що правоохоронні органи уважно перевірятимуть спекуляції, які стосуються діяльності територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Всі звинувачення щодо нібито незаконних дій цих органів будуть досліджуватися в рамках компетенцій поліції та інших структур.

Разом з тим, у командуванні запевняють: будь-які порушення з боку ТЦК та СП також не залишаться поза увагою. Кожному випадку буде надана правова оцінка, і за потреби будуть застосовані санкції, передбачені законодавством. У всіх регіонах країни забезпечена взаємодія між обласними центрами ТЦК та СП і представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Сухопутні війська закликали громадян, медіа та інтернет-блогерів дотримуватись офіційної та перевіреної інформації, підкреслюючи, що комунікаційні підрозділи Сухопутних військ, ТЦК та СП працюють цілодобово для забезпечення належної інформаційної підтримки та зворотного зв’язку. «Ми працюємо в режимі 24/7 заради нашої спільної Перемоги», — зазначили в командуванні.

Романчук Микола

Recent Posts

Кадирівець у брендовій худі: Україна віддала РФ полоненого бійця “Ахмату”

18 жовтня Україна провела обмін полоненими з Росією, повернувши 95 своїх військовослужбовців, серед яких були…

8 хв. ago

Несподіваний партнер: хто ще розділяє ліжко Кейт Міддлтон крім принца Вільяма

Принц та принцеса Уельські, здається, є ідеальною парою, однак їхні спальні звички можуть здивувати багатьох.…

16 хв. ago

Загадкова смерть: у Москві випав із вікна колишній віцепрезидент ЮКОСа

У Москві виявлено тіло Михайла Рогачова, колишнього віцепрезидента російського нафтового гіганта ЮКОС. Російський телеграм-канал Mash…

33 хв. ago

Оперативне оточення: російські війська підійшли до Селидового з трьох боків

Російські окупаційні сили продовжують посилювати тиск на Збройні сили України в Донецькій області. Ворог наблизився…

39 хв. ago

Під Тернополем воєнкоми під час погоні збили чоловіка на велосипеді. У ТЦК підтвердили

На Тернопільщині працівник одного з районних Територіальних центрів комплектування (ТЦК) збив велосипедиста під час погоні.…

44 хв. ago

Стрілянина у Запоріжжі: працівник ТЦК відкрив вогонь під час конфлікту

У суботу, 19 жовтня, в Комунарському районі Запоріжжя спалахнув конфлікт, в ході якого працівник Територіального…

1 годину ago