“ТЦК подає мене у розшук”: між відомим освітянином та Укрпоштою розгорівся скандал

В Україні розгорівся скандал між наймолодшим директором школи Дмитром Ламзою та національним поштовим оператором Укрпошта. Освітянин повідомив у своєму Facebook про те, що отримав повідомлення про рекомендований лист із повісткою від Територіального центру комплектування (ТЦК) із значним запізненням, що може призвести до його оголошення в розшук.

За словами Ламзи, 15 жовтня він виявив у своїй поштовій скриньці повідомлення про отримання рекомендованого листа форми Ф.22-а, датоване 8 жовтня. Освітянин стверджує, що регулярно перевіряє скриньку і не міг пропустити повідомлення раніше. Зателефонувавши на гарячу лінію Укрпошти, він дізнався, що лист уже відправлено назад до ТЦК, і він навіть не мав можливості його побачити.

Дмитро Ламза висловив обурення діями пошти та вимагає, щоб компанія понесла відповідальність за ситуацію, що склалася. Він зазначив, що згідно з постановою Кабінету Міністрів №560, працівники ТЦК мали зателефонувати йому, але жодного дзвінка не було.

У коментарі для ТСН Ламза пояснив, що подібна проблема спіткала не лише його: у під’їзді лежить багато таких самих повідомлень. На гарячій лінії Укрпошти йому повідомили, що поштарка не встигла вручити лист-повістку. Освітянин планує подати до суду на Укрпошту через порушення його права на інформування.

Він також зазначив: “Замість того, щоб виконувати свої професійні обов’язки, я змушений витрачати час на з’ясування цієї ситуації. Мені повідомили, що поштарці винесуть догану, але вона лише виконувала свої обов’язки”.

Дмитро Ламза підкреслив, що не перебуває в розшуку, як про це повідомили деякі ЗМІ, але може туди потрапити, якщо не вирішить питання належним чином. Він вживає всіх юридичних заходів, щоб повістка не мала статусу “не вручена”, і чекає від Укрпошти письмової відповіді щодо ситуації.

“Я не ховаюся і завжди дію в рамках закону. Через недбалість або умисні дії працівників Укрпошти я змушений доводити свою правоту. Якщо компанія не надасть доказів дійсної дати вкладення повідомлення, я вимагатиму публічного визнання порушень”, — резюмував освітянин.

Хто такий Дмитро Ламза

Дмитро Ламза став відомим у 25 років, коли в 2018 році очолив школу, ставши наймолодшим директором в Україні. Він мріяв про цю посаду з дитинства, продовжуючи педагогічну династію в третьому поколінні. Має три вищі освіти, є юристом, викладачем правознавства, аспірантом та медійним експертом.

Романчук Микола

Recent Posts

Несподіваний партнер: хто ще розділяє ліжко Кейт Міддлтон крім принца Вільяма

Принц та принцеса Уельські, здається, є ідеальною парою, однак їхні спальні звички можуть здивувати багатьох.…

3 хв. ago

Загадкова смерть: у Москві випав із вікна колишній віцепрезидент ЮКОСа

У Москві виявлено тіло Михайла Рогачова, колишнього віцепрезидента російського нафтового гіганта ЮКОС. Російський телеграм-канал Mash…

21 хв. ago

Оперативне оточення: російські війська підійшли до Селидового з трьох боків

Російські окупаційні сили продовжують посилювати тиск на Збройні сили України в Донецькій області. Ворог наблизився…

27 хв. ago

Під Тернополем воєнкоми під час погоні збили чоловіка на велосипеді. У ТЦК підтвердили

На Тернопільщині працівник одного з районних Територіальних центрів комплектування (ТЦК) збив велосипедиста під час погоні.…

31 хв. ago

Стрілянина у Запоріжжі: працівник ТЦК відкрив вогонь під час конфлікту

У суботу, 19 жовтня, в Комунарському районі Запоріжжя спалахнув конфлікт, в ході якого працівник Територіального…

57 хв. ago

Залужний: Україна потребує гарантій безпеки на 100 років

Посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що вступ до…

1 годину ago