Шокуючі виплати: прокурори отримують виплати за інвалідність на сотні тисяч

Керівниця Черкаської обласної прокуратури, Катерина Шевцова, 42 роки, за даними видання Glavcom, протягом 2023 року щомісяця отримувала близько 65 тисяч гривень пенсійних виплат від Пенсійного фонду України. Ситуація викликає серйозні запитання щодо прозорості та справедливості розподілу державних коштів, оскільки Шевцова обіймає одну з найвищих посад у регіоні.

Пенсії за інвалідність чи держподарунки?

Як повідомляє видання, керівниця прокуратури отримала виплат на суму 785 тисяч гривень у 2023 році, що відповідає вказаним даним її декларації. Хоча жінка лише рік обіймає посаду, такі значні виплати викликають чимало підозр та обурення серед громадськості.

Журналістка Зоя Казанжи зазначила, що Шевцова почала отримувати пенсію відразу після призначення на посаду. Ця інформація швидко розійшлася соціальними мережами, де українці не стримують свого обурення — людей шокують не тільки розміри виплат, а й кількість керівників із «інвалідністю», які очолюють державні установи.

Не Шевцовою єдиною: прокурори «з інвалідністю» та їхні виплати

Glavcom також повідомляє про інших прокурорів, що отримують схожі виплати:

  • Андрій Рудницький, 51 рік, очолює Рівненську обласну прокуратуру. За минулий рік він задекларував 1,8 мільйона гривень зарплати та 424 тисячі гривень пенсії, яку отримує з 2017 року.
  • Олександр Фільчаков, 45 років, керівник Харківської обласної прокуратури. У 2023 році він отримав 1,8 мільйона гривень зарплати та 800 тисяч гривень пенсійних виплат.
  • Денис Фальченко, 42 роки, перший заступник керівника Миколаївської обласної прокуратури, який тимчасово очолює установу. У 2023 році він заробив 1,5 мільйона гривень і отримав 393 тисячі гривень пенсійних виплат.

Обурення серед громадян

Скандальні пенсії викликали активну реакцію в соціальних мережах. Користувачі висловлюють обурення і не розуміють, як посадовці з «інвалідністю» можуть залишатися на керівних посадах, отримуючи такі виплати з державного бюджету. Схоже, що система Пенсійного фонду України потребує ретельного розслідування, адже, на думку громадськості, такі виплати нагадують щось на кшталт «золотих парашутів» для чиновників.

Романчук Микола

Recent Posts

Рейди ТЦК у ресторанах і на концертах – це правильно, – Стефанішина

Віцепрем'єрка з європейської інтеграції України Ольга Стефанішина відкрито підтримала рейди ТЦК, що проводяться після концертів…

20 хв. ago

Росія використовує дрони з “лінзою Люнеберга” для обману ППО України: чим це загрожує

Російські окупанти почали активно запускати в український повітряний простір безпілотники, обладнані "лінзою Люнеберга". За словами…

29 хв. ago

Спад мобілізації: Генштаб підтвердив зниження кількості новобранців

Кількість новобранців, що проходять підготовку в навчальних центрах ЗСУ, суттєво знизилась. За словами Василя Румака,…

35 хв. ago

Масштабна ДТП за участі понад 20 авто у Польщі: у згорілих машинах загинули люди

У Польщі, поблизу міста Гданськ, сталася масштабна аварія, яка забрала життя чотирьох людей і залишила…

39 хв. ago

Антициклон принесе потепління: як зміниться погода в Україні

Вже цієї неділі, 20 жовтня, Україну накриє прохолодна погода, з температурою від +9 до +12…

44 хв. ago

США готові виплатити $10 млн за викриття пропагандистів з Telegram-каналу “Рибарь”

Держдеп США готовий виплатити до 10 мільйонів доларів за інформацію, що допоможе ідентифікувати адміністраторів і…

2 години ago