Новий скандал: у курятині для ЗСУ знайшли медичне приладдя

У закупленій для постачання українській армії замороженій курятині виявили медичну голку, яка знаходилася в захисному ковпачку. Через це всю партію продукції готують до повернення. Про це повідомив член антикорупційної ради при Міноборони України Геннадій Кривошея.

Інцидент стався з курятиною, що постачається для приготування їжі для військових, однак незрозуміло, як сторонній предмет потрапив до продукту. “Догадайтеся, що це? Ось таку голку виявили військові в замороженій курятині. Цікаво, що на це скаже постачальник Міт пром? Як на мене, це лише підтверджує, що курочка ‘наркоманка’…”, — написав Кривошея на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що вся партія курятини була відкликана, а відповідні органи готуються до проведення експертиз. “Зараз вся продукція готується до повернення. Служби Міністерства оборони працюють над вирішенням проблеми. Прошу Державний оператор тилу (DOT) вжити необхідні заходи реагування та переглянути контракт із постачальником”, — йдеться у повідомленні.

Державний оператор тилу вже відреагував на цю інформацію і запевнив, що буде проведено розслідування щодо фірми-постачальника. “Ця ситуація стала можливою через відсутність у описах товарів, за якими ДОТ здійснює закупівлю, норми щодо допустимого рівня води в м’ясі. Раніше ми вже ініціювали зміни і направили наші пропозиції до ГУР СМЗ.

Щодо цього випадку буде проведено розслідування. Усю партію відкликали. Також контрактом передбачено штрафні санкції у розмірі 20% на всю партію м’яса, яка була повернута”, — наголосили у відомстві.

Романчук Микола

Recent Posts

Зеленський назвав моделі економічного бронювання несправедливими

Президент України назвавши несправедливими моделі економічного бронювання, запропоновані Мінекономіки. Про це він повідомив під час…

2 години ago

Автомобілі, які продаються найгірше: експерти назвали проблемні моделі

Продаж уживаного автомобіля часто перетворюється на справжній квест, і іноді власники стикаються з неприємними несподіванками.…

2 години ago

На Марсі вчені знайшли «висушену людську голову»: подробиці знахідки (фото)

Марсохід Perseverance зафіксував об'єкт, що нагадує висушену людську голову, яка, здається, розкладається і відокремлена від тіла.…

3 години ago

Перший сніг: в Укргідрометцентрі розповіли, коли його можуть побачити українці

В перших числах листопада може утворитися циклон, який принесе дощ, подекуди з мокрим снігом. Про це…

3 години ago

Школярів за розмови російською на перервах очікують штрафи до 1700 грн

В Україні з’явився новий скандальний законопроєкт, що забороняє використання російської мови у школах навіть під…

3 години ago

Трамп завищував ціни у своєму готелі: Секретна служба платила у три рази більше

Новий скандал навколо Дональда Трампа: його готель у Вашингтоні, під час президентства, нібито завищував ціни…

3 години ago