Мобілізація пенсіонерів: військовий ЗСУ пояснив, що це доведеться зробити

Військовий ЗСУ Олександр Матяш зробив заяву, яка, здається, може змінити хід мобілізаційної кампанії в Україні. За його словами, для перемоги над Росією необхідно мобілізувати не лише чоловіків, але й жінок та пенсіонерів. Так, ви не помилилися – пенсіонерів.

Згідно з його словами, кількість добровольців різко скоротилася, і зараз до армії йдуть здебільшого ті, хто змушений це робити. Він підкреслив, що серед нових солдатів є і контрактники, і мобілізовані чоловіки різних вікових груп, проте цього недостатньо для забезпечення остаточної перемоги України.

“Добровольці вже закінчилися. Тепер у нас в армії ті, хто не має іншого вибору. Але для перемоги у цій війні необхідно, щоб усі, включно з жінками та пенсіонерами, стали на захист країни. Інакше ми ризикуємо втратити незалежність”, – зазначив Матяш.

Верховна Рада поки не розглядає мобілізацію пенсіонерів

Верховна Рада на цей момент не розглядає законопроєктів щодо мобілізації пенсіонерів або зниження вікового цензу для мобілізації до 25 років. Хоча іноді такі розмови спливають в кулуарах, член комітету з питань нацбезпеки та оборони Федір Веніславський запевняє, що наразі це лише неофіційні обговорення.

Народний депутат Олександр Ющенко зазначив, що зниження вікового порогу могло б підвищити мотивацію молодих людей, які здатні краще виконувати бойові завдання. Проте подібних рішень поки що не ухвалено.

Росіяни — ворог, що загрожує всій Європі

Матяш наголошує, що росіяни не сприймають українців як рівних і не бачать у них людей. Їхня поведінка на окупованих територіях — яскравий доказ цього. Росія прийшла, щоб знищити Україну, її культуру та людей, а якщо ми не будемо захищати наші землі, росіяни прийдуть до наших домівок і примусять нас воювати на своїх умовах.

“Україна бореться не лише за власне існування, але й за стабільність усієї Європи. Якщо ми не зупинимо агресора тут, він принесе війну до інших країн”, – підсумував військовий.

Романчук Микола

Recent Posts

Північна Корея відправила на війну проти України бійців сил спецоперацій – The Telegraph

Північна Корея перекинула близько 1500 бійців спецпідрозділів до Владивостока, що свідчить про посилення військового співробітництва…

8 хв. ago

Від $130 000: Вперше в історії картину робота-художника буде продано на аукціоні Sotheby’s

Перший у світі ультрареалістичний робот-художник Ai-Da готова зробити революцію у світі мистецтва, коли її остання…

15 хв. ago

Мандрівка у Всесвіт: Учені стверджують, що сон — це портали в інші реальності

Нещодавні дослідження припускають, що під час сновидінь людська свідомість може перетинати межі простору та часу,…

32 хв. ago

НАТО не врятує: Росія захопить країни Балтії за 10 днів – BILD

За оцінками військових експертів, у разі російської агресії НАТО знадобиться щонайменше 10 днів, щоб активувати…

53 хв. ago

Науковці пояснили, чому час прискорюється, коли ми стаємо старішими

Багато хто з нас помічав: чим старшими ми стаємо, тим швидше минає час. Літо, яке…

1 годину ago

Нові штрафи за ремонт та миття авто: як каратимуть за звичні справи

В Україні ввели суворіші правила щодо миття та ремонту автомобілів у невстановлених місцях, і тепер…

1 годину ago