Мобілізація пенсіонерів: військовий ЗСУ пояснив, що це доведеться зробити

Військовий ЗСУ Олександр Матяш зробив заяву, яка, здається, може змінити хід мобілізаційної кампанії в Україні. За його словами, для перемоги над Росією необхідно мобілізувати не лише чоловіків, але й жінок та пенсіонерів. Так, ви не помилилися – пенсіонерів.

Згідно з його словами, кількість добровольців різко скоротилася, і зараз до армії йдуть здебільшого ті, хто змушений це робити. Він підкреслив, що серед нових солдатів є і контрактники, і мобілізовані чоловіки різних вікових груп, проте цього недостатньо для забезпечення остаточної перемоги України.

“Добровольці вже закінчилися. Тепер у нас в армії ті, хто не має іншого вибору. Але для перемоги у цій війні необхідно, щоб усі, включно з жінками та пенсіонерами, стали на захист країни. Інакше ми ризикуємо втратити незалежність”, – зазначив Матяш.

Верховна Рада поки не розглядає мобілізацію пенсіонерів

Верховна Рада на цей момент не розглядає законопроєктів щодо мобілізації пенсіонерів або зниження вікового цензу для мобілізації до 25 років. Хоча іноді такі розмови спливають в кулуарах, член комітету з питань нацбезпеки та оборони Федір Веніславський запевняє, що наразі це лише неофіційні обговорення.

Народний депутат Олександр Ющенко зазначив, що зниження вікового порогу могло б підвищити мотивацію молодих людей, які здатні краще виконувати бойові завдання. Проте подібних рішень поки що не ухвалено.

Росіяни — ворог, що загрожує всій Європі

Матяш наголошує, що росіяни не сприймають українців як рівних і не бачать у них людей. Їхня поведінка на окупованих територіях — яскравий доказ цього. Росія прийшла, щоб знищити Україну, її культуру та людей, а якщо ми не будемо захищати наші землі, росіяни прийдуть до наших домівок і примусять нас воювати на своїх умовах.

“Україна бореться не лише за власне існування, але й за стабільність усієї Європи. Якщо ми не зупинимо агресора тут, він принесе війну до інших країн”, – підсумував військовий.

Романчук Микола

Recent Posts

США готові виплатити $10 млн за викриття пропагандистів з Telegram-каналу “Рибарь”

Держдеп США готовий виплатити до 10 мільйонів доларів за інформацію, що допоможе ідентифікувати адміністраторів і…

33 хв. ago

Telegram-бот додатка “Резерв+” міг викрасти особисті дані українців

Telegram-бот додатку "Резерв+" потрапив під хакерську атаку, через що користувачі ризикують втратити свої особисті дані.…

48 хв. ago

Українцям загрожує кримінальна відповідальність за фейки про мобілізацію

В Україні зростає кількість випадків поширення викривленої інформації щодо мобілізаційних заходів, і тепер це може…

1 годину ago

17 українських університетів увійшли до світового рейтингу найкращих вишів світу: список

Сімнадцять українських університетів увійшли до престижного рейтингу найкращих вишів світу, складеного британським журналом Times Higher…

1 годину ago

Пенсіонерів попередили по “колючі” штрафи: як не втратити виплати

В Україні Пенсійний фонд почав активніше застосовувати штрафні санкції до пенсіонерів, які не інформують про…

1 годину ago

Вулицями російського міста блукав ведмідь: що з ним трапилося

У російському місті Петропавловськ-Камчатський, що на Далекому Сході, стався інцидент із ведмедем, який розгулював житловими…

1 годину ago