Мобілізація пенсіонерів: військовий ЗСУ пояснив, що це доведеться зробити

Військовий ЗСУ Олександр Матяш зробив заяву, яка, здається, може змінити хід мобілізаційної кампанії в Україні. За його словами, для перемоги над Росією необхідно мобілізувати не лише чоловіків, але й жінок та пенсіонерів. Так, ви не помилилися – пенсіонерів.

Згідно з його словами, кількість добровольців різко скоротилася, і зараз до армії йдуть здебільшого ті, хто змушений це робити. Він підкреслив, що серед нових солдатів є і контрактники, і мобілізовані чоловіки різних вікових груп, проте цього недостатньо для забезпечення остаточної перемоги України.

“Добровольці вже закінчилися. Тепер у нас в армії ті, хто не має іншого вибору. Але для перемоги у цій війні необхідно, щоб усі, включно з жінками та пенсіонерами, стали на захист країни. Інакше ми ризикуємо втратити незалежність”, – зазначив Матяш.

Верховна Рада поки не розглядає мобілізацію пенсіонерів

Верховна Рада на цей момент не розглядає законопроєктів щодо мобілізації пенсіонерів або зниження вікового цензу для мобілізації до 25 років. Хоча іноді такі розмови спливають в кулуарах, член комітету з питань нацбезпеки та оборони Федір Веніславський запевняє, що наразі це лише неофіційні обговорення.

Народний депутат Олександр Ющенко зазначив, що зниження вікового порогу могло б підвищити мотивацію молодих людей, які здатні краще виконувати бойові завдання. Проте подібних рішень поки що не ухвалено.

Росіяни — ворог, що загрожує всій Європі

Матяш наголошує, що росіяни не сприймають українців як рівних і не бачать у них людей. Їхня поведінка на окупованих територіях — яскравий доказ цього. Росія прийшла, щоб знищити Україну, її культуру та людей, а якщо ми не будемо захищати наші землі, росіяни прийдуть до наших домівок і примусять нас воювати на своїх умовах.

“Україна бореться не лише за власне існування, але й за стабільність усієї Європи. Якщо ми не зупинимо агресора тут, він принесе війну до інших країн”, – підсумував військовий.

Романчук Микола

Recent Posts

Шахрайські схеми з “євробляхами”: як українці стають боржниками на 170 тисяч

В Україні почастішали випадки, коли громадяни отримують штрафи на суму 170 тисяч гривень за нерозмитнені…

5 хв. ago

Відпустка після мобілізації: міф чи реальність для українських військових

Під час загальної мобілізації дедалі більше українців стають на захист країни, і питання відпусток для…

14 хв. ago

Шокуючі виплати: прокурори отримують виплати за інвалідність на сотні тисяч

Керівниця Черкаської обласної прокуратури, Катерина Шевцова, 42 роки, за даними видання Glavcom, протягом 2023 року…

25 хв. ago

Трамп скасовує виступи: Гарріс розповіла, що могло статися

Колишній президент США Дональд Трамп скасував низку запланованих інтерв'ю та публічних виступів напередодні виборів, що…

36 хв. ago

Статки принцеси Шарлотти перевищують на мільярд капітал братів Джорджа та Луї

У сучасну епоху королівська сім'я залишається символом традиції та спадковості по всьому світу. Серед наймолодших…

47 хв. ago

Українські діти в Польщі втратили виплати: нові правила виплат 800+

Заступниця міністра освіти Польщі Йоанна Муха озвучила зміни у системі виплат 800+ для українських дітей,…

1 годину ago