Ветерана «Айдару» військово-лікарська комісія визнала «вагітним»

Найбільшою неповагою до військового нині є процедура проходження військово-лікарської комісії. Таку думку у інтерв’ю виданню Online.UA висловив військовий з 24-го батальйону «Айдар» Станіслав Дехтяр, котрий втратив у боях ногу.

«Ти маєш бігати за лікарями, підписувати ті папірці… щоб кожен лікар написав своє заключення – це повна нісенітниця», – зауважив військовий.

Зокрема Дехтяр поділився власною історією. Лікар-хірург написав рішення ВЛК, в якому зазначив, що ветеран «вагітний». Оборонець припустив, що це була помилка через неуважність, однак вважає, що проблема є глибшою.

«Лікар-невропатолог написав мені, що в мене скарга на відсутність правої нижньої кінцівки. Конкретно, що в мене «скарга»… Сюр? Так, сюр! А потім вже, коли ми вчиталися у те, що мені інші лікарі понаписували… Ортопед написав мені, що потрібно визнати мене непридатним згідно з ст. 63 пункт А – це ампутація, і ст. 73 пункт А – це вагітність з ускладненнями», – каже ветеран.

Військовий спершу не вчитувався в статті, поки не помітили його побратими, коли він скинув їм документи: «Ну, все, ти «вагітний! Ми тебе вітаємо!», – відповіли вони йому.

Попри те, що захисник вважає ситуацію кумедною, водночас розуміє, що це є відображенням хаосу, який відбувається в українських медзакладах та службах.

І додає, що нині саме ВЛК фактично вирішує подальшу долю ветерана, проте, інколи видається, що працівники комісій про це забувають.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

5 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

13 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

20 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

26 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

32 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

42 хв. ago