В Україні “удосконалили” відстрочку від мобілізації: про кого йдеться

В Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. Так, Кабмін ухвалив зміни щодо чинних правил надання відстрочки від мобілізації деяким категоріям військовозобов’язаних.

Про які саме нововведення йдеться? Представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив про деякі рішення уряду, ухвалені під час нового засідання.

Тарас Мельничук описав їх у своєму Telegram-каналі, де й заявив про внесення змін до правил проведення призову під час мобілізації на особливий період щодо перегляду документів.

Інформація від Тараса Мельничука, скріншот: Telegram

Це нововведення торкнеться не всіх військовозобов’язаних, які можуть оформити відстрочку від призову на військову службу. А лише двох категорій: тих українців, на чиєму утриманні перебувають рідні люди, та тих, хто змушений здійснювати постійний догляд за близькою людиною.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Згідно з новими правилами, ці категорії військовозобов’язаних, які мають право на відстрочку від мобілізації, будуть поділені на дві окремі. Те саме стосується і пакетів документів, які підтверджують категорію вразливості. Вони також будуть різними.

“Удосконалено механізм отримання акта про встановлення факту здійснення постійного догляду, врегульовано процедуру та термін його видачі”, – йдеться у повідомленні нардепа.

За словами Мельничука, під час засідання також уточнили вимоги до повісток, сформованих у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, та присвоєння їм ідентифікатора у вигляді QR-коду.

Ольга Степанова

Recent Posts

Telegram в Україні можуть закрити: що відомо про нову заборону і що буде далі

Після засідання Національного координаційного центру кібербезпеки було вирішено запровадити певні обмеження на використання Telegram, зокрема…

4 хв. ago

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

13 хв. ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

21 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

28 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

37 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

46 хв. ago