Консервування – це ідеальний спосіб для того, щоб зробити заготівлю продуктів на зиму. У вас завжди буде щось до макаронів, каші або ж це може бути смачна закуска до святкового столу. Але варто пам’ятати про те, що далеко не всі продукти можна консервувати.
Розповідаємо, що не можна закривати у банки на зиму. Ви лише зіпсуєте продукти.
У магазинах є велика різноманітність м’ясних закруток зі свинини, курятини або риби. Але приготувати таку ж страву в домашніх умовах ви просто не зможете. Справа в тому, що продукт проходить особливу теплову обробку, за якої усі бактерії нейтралізуються. В домашніх умовах такого ефекту досягти неможливо.
Консервувати можна лише огірки з пухирцями. Якщо овочі мають гладку шкірку – для заготівлі на зиму вони не підходять. Плоди дуже швидко розм’якнуть і можуть навіть вибухнути у банці. Найкраще такі огірки використовувати для салатів.
Мова йде саме про лісові гриби – їх консервувати не можна. Ви не зможете досягти ретельної стерилізації під час приготування, тому що під час росту гриби активно вбирають різноманітні та домішки з грунту. Немає гарантій, що усі бактерії повністю нейтралізуються. Таку консервацію точно не можна буде назвати безпечною. Якщо ви хочете заготувати гриби на зиму – їх краще сушити.
В Україні планують запровадити систему економічного бронювання, яка надасть окремим категоріям працівників можливість отримати відстрочку…
У сервісних центрах МВС спостерігається дефіцит екзаменаторів та нестача талонів на практичний іспит. Про це повідомив начальник…
Російська влада хоче заборонити молодіжну субкультуру "квадроберів". Відповідний законопроєкт уже готують у Держдумі, пише "Астра". "Розробляю законопроєкт про…
Не секрет, що у принца Гаррі була дуже бурхлива молодість. І коли герцог Сассекський ще…
Міністерство соціальної політики України підготувало постанову Кабінету Міністрів України "Деякі питання реалізації експериментального проекту щодо надання базової…
2 вересня 2024 року в Україні розпочався навчальний рік 2024-2025. Він триватиме до 30 червня.…