Консервування – це ідеальний спосіб для того, щоб зробити заготівлю продуктів на зиму. У вас завжди буде щось до макаронів, каші або ж це може бути смачна закуска до святкового столу. Але варто пам’ятати про те, що далеко не всі продукти можна консервувати.
Розповідаємо, що не можна закривати у банки на зиму. Ви лише зіпсуєте продукти.
У магазинах є велика різноманітність м’ясних закруток зі свинини, курятини або риби. Але приготувати таку ж страву в домашніх умовах ви просто не зможете. Справа в тому, що продукт проходить особливу теплову обробку, за якої усі бактерії нейтралізуються. В домашніх умовах такого ефекту досягти неможливо.
Консервувати можна лише огірки з пухирцями. Якщо овочі мають гладку шкірку – для заготівлі на зиму вони не підходять. Плоди дуже швидко розм’якнуть і можуть навіть вибухнути у банці. Найкраще такі огірки використовувати для салатів.
Мова йде саме про лісові гриби – їх консервувати не можна. Ви не зможете досягти ретельної стерилізації під час приготування, тому що під час росту гриби активно вбирають різноманітні та домішки з грунту. Немає гарантій, що усі бактерії повністю нейтралізуються. Таку консервацію точно не можна буде назвати безпечною. Якщо ви хочете заготувати гриби на зиму – їх краще сушити.
В Україні зима цього року обіцяє бути загалом теплою, хоча не виключені короткочасні періоди арктичного…
Міністерство оборони України вже надіслало 70 тисяч повісток чоловікам. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages, посилаючись на свої джерела…
Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють…
У ніч на 6 жовтня Київ та область накриє сильна злива, яка протримається до вечора.…
Працівники ДБР затримали керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, яку підозрюють у незаконному збагачені. Напередодні у службових кабінетах і…
Вчені виміряли реакцію мозку під час перегляду картини "Дівчина з перловою сережкою" Яна Вермера та…