Консервування – це ідеальний спосіб для того, щоб зробити заготівлю продуктів на зиму. У вас завжди буде щось до макаронів, каші або ж це може бути смачна закуска до святкового столу. Але варто пам’ятати про те, що далеко не всі продукти можна консервувати.
Розповідаємо, що не можна закривати у банки на зиму. Ви лише зіпсуєте продукти.
У магазинах є велика різноманітність м’ясних закруток зі свинини, курятини або риби. Але приготувати таку ж страву в домашніх умовах ви просто не зможете. Справа в тому, що продукт проходить особливу теплову обробку, за якої усі бактерії нейтралізуються. В домашніх умовах такого ефекту досягти неможливо.
Консервувати можна лише огірки з пухирцями. Якщо овочі мають гладку шкірку – для заготівлі на зиму вони не підходять. Плоди дуже швидко розм’якнуть і можуть навіть вибухнути у банці. Найкраще такі огірки використовувати для салатів.
Мова йде саме про лісові гриби – їх консервувати не можна. Ви не зможете досягти ретельної стерилізації під час приготування, тому що під час росту гриби активно вбирають різноманітні та домішки з грунту. Немає гарантій, що усі бактерії повністю нейтралізуються. Таку консервацію точно не можна буде назвати безпечною. Якщо ви хочете заготувати гриби на зиму – їх краще сушити.
У грудні 2024 року в Україні було запроваджено нові умови оподаткування, що стосуються ФОП. Одним із…
Діючому судді Господарського суду міста Києва повідомлено про підозру у державній зраді. Про це повідомляє Офіс Генерального…
Нещодавнє випробування ракети Starship, яка є найбільшою і найпотужнішою ракетою-носієм у світі, закінчилося тим, що верхній ступінь…
Скандальний український політик Євген Мураєв, якого підозрюють у державній зраді, повідомив, що живе та працює…
Обраний президент Дональд Трамп планує випустити указ, який підносить криптовалюти до рангу пріоритетних напрямів політики і дає…
Ексведучий телеканалу очільника забороненої в Україні партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука Макс…