Вважатиметься врученою: чоловіків приголомшили новиною про методи вручення повісток

В Україні уряд затвердив порядок призову, який по-новому регулює порядок вручення повісток. Зокрема, при надсиланні повістки поштою вона вважатиметься врученою навіть у разі проставлення у поштовому повідомленні позначки про відсутність адресата, а також у разі відмови від отримання такого відправлення. Цією інформацією ділиться Урядовий портал.

У Порядку сказано, що належним підтвердженням оповіщення резервіста або військовозобов’язаного про виклик до ТЦК у разі надсилання повістки поштою вважається:

– день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора;

– день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення або день проставлення відмітки про відсутність особи на адресу місця проживання, повідомленого цією особою територіальному центру комплектування та соціальної підтримки при уточненні своїх облікових даних;

– день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення або день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила територіальний центр комплектування та соціальної підтримки іншу адресу місця проживання.

Це означає, що якщо адресат не проживає за місцем проживання і не повідомив ТЦК іншу свою адресу, повістка, надіслана поштою, вважатиметься врученою.

Зазначимо, що повістка про виклик до ТЦК може бути надіслана засобами поштового зв’язку після закінчення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних, зокрема адреси місця проживання.

У разі не уточнення протягом 60 днів резервістом або військовозобов’язаним своєї адреси місця проживання повістка надсилається на його адресу зареєстрованого/задекларованого місця проживання. При цьому день явки на виклик резервіста або військовозобов’язаного визначається не раніше чотирнадцятого дня з дня відправки повістки засобами поштового зв’язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Щойно закінчила лікування: пенсіонерка, яка пережила рак, зірвала джекпот у $5 млн

75-річна жінка тривалий час боролася з раком грудей і практично відразу після завершення лікування зірвала джекпот…

1 годину ago

Зміни правил виїзду чоловіків за кордон: подробиці від прикордонників

Від 17 липня військовозобов’язаним не можна буде виїхати за кордон без військового квитка Від 17…

1 годину ago

Україна отримає додатковий Patriot від Нідерландів

Міністри оборони та закордонних справ Нідерландів Рубен Брекельманс і Каспаро Вельдкамп здійснили візит до Києва.…

1 годину ago

Олена Зеленська анонсувала уроки щастя в українських школах: чому там навчать

На українських школярів чекає новий предмет "про життя" з назвою «Уроки щастя». З дітьми будуть…

1 годину ago

Після анонсу “несподіваних зустрічей” літак Орбана вилетів до Китаю

Після зустрічей у Києві, Москві та Азербайджані літак прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана вилетів до Китаю.…

2 години ago

Співзасновник Приватбанку Боголюбов виїхав з України з підробленими документами – розслідування

Один із засновників та власників Приватбанку, а також близький товариш Ігоря Коломойського Геннадій Боголюбов виїхав…

2 години ago