Мобілізація без повісток і ТЦК: як тепер можуть призивати до ЗСУ

В Україні запроваджено новий механізм мобілізації, що дозволяє військовим частинам набирати добровольців та резервістів безпосередньо, минаючи традиційні процедури через Територіальні центри комплектування (ТЦК) та Спеціалізовані послуги (СП). Про це заявив Генеральний штаб Збройних сил України на своїй сторінці у Facebook, як повідомляє znaj.ua.

Як працює нова система мобілізації

Полковник Роман Горбач, начальник Головного управління кадрів, пояснив, що зміни спрямовані на оптимізацію та прискорення процесу мобілізації. Тепер добровольці можуть безпосередньо звертатися до командирів обраних військових частин, минаючи ТЦК. Це скорочує бюрократичні затримки та забезпечує швидший вступ до лав ЗСУ.

Після подання заяви кандидати проходять професійні та психологічні перевірки. Якщо результати задовільні, командир військової частини спрямовує кандидата на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

Гнучкість і спрощення процедури

ВЛК можна пройти за місцем проживання або реєстрації добровольця, або безпосередньо у самій військовій частині. Така гнучкість дозволяє уникнути зайвих черг і бюрократії, що часто виникають у ТЦК. Після завершення медичного обстеження командир приймає остаточне рішення про прийняття добровольця на службу.

Нові способи залучення добровольців

Добровольців можуть залучати як через військові центри набору, так і через цивільні інформаційні платформи, що діють як посередники між кандидатами та військовими частинами. Такий підхід дозволяє мінімізувати помилки при розподілі новобранців і запобігти затримкам, які раніше часто виникали через бюрократичні процедури.

Спрощений процес вступу до лав ЗСУ

Новий процес мобілізації, розроблений Генеральним штабом і затверджений Кабінетом Міністрів, значно спрощує шлях добровольців до ЗСУ. Тепер кожен, хто хоче служити, може безпосередньо зв’язатися з бажаним підрозділом, що пришвидшує інтеграцію та зменшує час на оформлення документів. Це забезпечує більш плавний та ефективний процес мобілізації, що відповідає потребам української армії в умовах війни.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

7 хв. ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

17 хв. ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

26 хв. ago

Чоловік спить у наметі в саду, щоб нормально уникнути стресу від виховання дітей

Хлоя Гамільтон, 33-річна письменниця і мати двох дітей, зізнається, що спочатку боялася найгіршого, коли її…

38 хв. ago

Подарунок від “Резерв+”: українці отримали відстрочку аж до кінця мобілізації

У додатку "Резерв+" для деяких громадян України з’явилася інформація про відстрочку до завершення мобілізації. Цю…

45 хв. ago

У Швейцарії є готель, відрізаний від світу на 12 годин: як туди потрапити

У Швейцарії повно альпійських будиночків і важкодоступних готелів. Але Альп-Грюм – це справжня гірська аномалія, не…

56 хв. ago