У Дніпрі під Києвом виловили хижу рибу-мутанта із зеленим м’ясом (відео)

У водах Дніпра неподалік Києва чоловікові вдалося виловити щуку середніх розмірів, яка виділялася незвичайним “забарвленням”. Рибалка вирішив розрізати її прямо на березі і побачив, що м’ясо у риби зеленого кольору.

Таке незвичайне явище іноді зустрічається у природі, але вважається дуже рідкісним. Подібну рибу не рекомендується їсти, кажуть деякі фахівці, проте багатьох не лякає “зелене” м’ясо і його використовують для приготування юшки.

Щуку із зеленим м’ясом виловив рибалка у водах Дніпра неподалік столиці. Відповідне відео розповсюджується у місцевих Telegram-каналах.

Подібні випадки справді бувають, але такий “ексклюзивний” улов трапляється лише одиницям. Зокрема, кілька років тому канадець теж упіймав щуку дуже дивного забарвлення. А 2020 року щуку з м’ясом зеленого кольору виловив і рибалка на Рівненщині.

Забарвлення м’яса будь-якої риби залежить від корму, яким вона харчується. Цього року, завдяки спекотному та сухому літу, водна зелень розплодилася та набрала надмірну кількість хлорофілу, який зрештою й пофарбував м’ясо щуки у зелений колір.

Внаслідок того, що для хижої щуки водяна рослинність не є основним кормом, то її організм не встиг переробити зелений пігмент до того, як вона була спіймана.

Деякі фахівці стверджують, що така щука не є небезпечною і її можна вживати в їжу. У той час, як інші знавці застерігають від подібних експериментів.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

13 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

28 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

43 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

58 хв. ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

1 годину ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

1 годину ago