Обшуки у Введенському монастирі: в монахів вилучили мобільники та ноутбук

Слідчі дії, що проводилися у Свято-Введенському монастирі працівниками Служба безпеки України, завершено. Після того, як були оглянуті всі приміщення, в монахів вилучили оргтехніку та мобільні телефони. Усього йшлося про два провадження, в яких фігурують ченці монастиря.

Про це повідомив адвокат Микита Чекман, що захищає інтереси УПЦ, у своєму Telegram-канали. Він зазначив, що обшуки здійснювалися співробітниками СБУ по двом кримінальним провадженням.

“Завершились обшуки у Свято-Введенському монастирі. Вони здійснювались по двом кримінальним провадженням. Всього було 4 ухвали на проведення обшуків. Працівники СБУ оглянули всі приміщення монастиря”, – зазначив Чекман.

За словами адвоката, у двох монахів монастиря вилучили особисті мобільні телефони, комп’ютер та флеш-накопичувачі. Також Чекман повідомив, що на підтримку ченців прибуло чимало адвокатів, зокрема, представники Ради адвокатів Київської області, оскільки один з монахів є діючим адвокатом.

“У монастирі живе чинний адвокат, наш колега отець Аристарх, він же – адвокат Короговнік. Доступ до адвокатської таємниці порушений не був, представники СБУ не проводили обшуки в приміщеннях, де здійснюється адвокатська діяльність”, – додав Микита Чекман.

Водночас у СБУ ще не коментували обшуки, що проводилися у київському монастирі. Зазначимо, що інформацію про слідчі дії першим повідомило видання “Українська правда”, якому її передало джерело у правоохоронних органах. 

Романчук Микола

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

1 годину ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

1 годину ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

1 годину ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago