Мобілізація чоловіків до 25 років: в Україні готують наказ про заборону

Український парламент має намір зупинити мобілізацію чоловіків 18-25 років шляхом ухвалення окремого наказу, щоб не чекати на голосування проєкту закону №11379-д.

Про такі плани розповів голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у відповіді на запитання народного депутата від “Євросолідарності” Олексія Гончаренка.

Спікер парламенту визнав необхідність негайного вирішення питання мобілізації молоді. Адже законопроєкт досі перебуває на розгляді.

Саме тому видадуть спеціальний наказ, покликаний припинити призов цієї вікової категорії громадян. Документ гарантуватиме, що мобілізованих юнаків не будуть відправляти на фронт.

Раніше народні депутати підтримали у першому читання законопроєкт №11379-д, що спрямований усунути правову колізію. Через неї визнані обмежено придатними чоловіки до 25 років, які не проходили військову службу або навчання на військовій кафедрі, підлягають мобілізації. Ухвалення проєкту закону врегулює ситуацію на законодавчому рівні.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

9 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

24 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

39 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

54 хв. ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

1 годину ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

1 годину ago