“Хто це складав”: батьки збентежені домашнім завданням для 7-річних дітей

Енджі Вернер була вкрай здивованою, коли прочитала умову задачі з математики, яку її дочці Айлі задали у школі. Жінка впевнена, що навіть дорослій людині вкрай складно знайти правильну відповідь, якщо вона не “дипломований магістр в галузі ракетобудування”. Цією історією матір поділилась на своїй сторінці у Threads.

“Гаразд, ми всі в глухому куті. Це домашнє завдання моєї другокласниці — допоможіть!” — написала Вернер в описі до фотографії з умовами задачі про виставку собак.

Математична головоломка звучить так: “На участь у виставці зареєструвалося 49 собак. Маленьких псів на 36 більше, аніж великих. Скільки маленьких собак зареєструвалося для участі у змаганнях?”.

Користувачі мережі швидко припустили, що правильна відповідь — 36. Один користувач зазначив: “Я не математик, але мені здається, що це досить легко. 36, так?”. Інший дуже впевнений у собі юзер заявив: “На старті написано, що на участь у змаганнях зареєструвалося 49 собак! Отже, відповідь — 49. Боляче дивитися на оці відповіді. Якщо ви, вчителі, відповіли на це питання якось інакше, ніж 49, то не дивно, що система освіти котиться в прірву”. Ще одна запропонована читачами відповідь — 13, але вона теж виявилась неправильною.

Математична головоломкаФото: Threads

Цікаво, що кілька кмітливих людей таки здогадалися і навіть поділилися своїми напрацюваннями: “Кількість великих собак дорівнює х, отже кількість малих собак = х+36, х+х+36 = 49, 2х=13, Х=6,5. Таким чином, кількість великих собак = 6,5, а кількість маленьких собак = 42,5. Насправді це неможливо. Цю умову задачі треба виправляти”.

На щастя, Енджі, яка раніше поділилася правильною відповіддю, підтвердила, що в результаті потрібно отримати 42,5. Виходить, що на цій уявній події таємничим чином була присутня половина собаки.

“Боже мій, хто це складав? Треба зняти капелюха перед семирічними дітьми, які зможуть у цьому розібратися”, — посміявся один з учасників обговорення.

Романчук Микола

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

13 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

28 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

37 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

50 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

60 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago