Невчасне оновлення даних в ТЦК коштуватиме чоловікам за кордоном кругленьку суму

Українці, які тимчасово або постійно перебувають за кордоном, зобов’язані оновлювати свої військово-облікові дані. Це потрібно для того, щоб уникнути штрафів.

Такі норми передбачені новим законом про мобілізацію.

Як оновити дані знаходячись за кордоном

Зокрема, він вимагає від громадян України, які стоять на військовому обліку, повідомляти про зміну адреси проживання, контактних номерів, електронної пошти та інших персональних даних. Особи мають це робити навіть у тому він випадку, якщо знаходяться за межами країни.

Є декілька способів, як оновити інформацію про себе. Зокрема, надіслати відповідні дані на електронну пошту чи телефонний номер, які вказані на сайті ТЦК та СП за місцем військового обліку. Крім того, оновити дані можна через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного чи резервіста, в разі його наявності.

Штрафи та обов’язки українських чоловіків за кордоном

Варто зазначити, що громадяни України чоловічої статі від 18 до 60 років, які виїхали за кордон на строк більше трьох місяців, мають стати на військовий облік протягом 30 днів з моменту прибуття за межі країни. Якщо цього не зробити, на людину чекає адміністративна відповідальність.

Юрист Сергій Савинський в коментарі Новини PRO уточнив, що згідно зі статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушникам військового обліку загрожує штраф від 17 до 25 тисяч гривень.

Теж саме стосується і юнаків. Якщо вони досягли 17 років і перебувають за кордоном, то зобов’язані стати на облік призовників. В іншому випадку, їм також може загрожувати штраф.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

7 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

14 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

23 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

32 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

40 хв. ago

Належить не тому виду: у школі учневі дозволили “стати вовком” (фото)

Учневі школи в Шотландії дозволили ідентифікувати себе вовком, оскільки дитина страждає від "видової дисфорії", коли…

49 хв. ago