Вчені з’ясували, які чоловіки найпривабливіші для жінок

Чоловіки з бородою більше схильні до довгострокових стосунків та піклування про сім'ю.

Такого висновку дійшли польські та італійські вчені під час нового дослідження. Результати опубліковані у журналі Archives of Sexual Behavior.

«Бородати чоловіки в темі назавжди. Вони менш схильні міняти партнерів, натомість вважають за краще дбати про інших як у романтичному, так і в сімейному плані», — розповіли дослідники.

Вчені з Сілезького університету в Польщі та Падуанського університету в Італії опитали 400 чоловіків у віці від 18 до 40 років з різними видами рослинності на обличчі з приводу їхніх соціальних мотивів і з’ясували, що ті, у кого борода була довшою, віддавали перевагу розгульному способу життя. та турботу про членів своєї сім’ї. Автори наукової роботи вважають, що це ознаки альфа-поведінки, яка приваблює жінок, тому бородатий чоловік їм здається більш симпатичним.

«Бороди, на відміну від щетини, вимагають більше відходу, потрібно більше часу, щоб відростити їх. Якщо чоловік відростив густу бороду, це може бути ознакою його дисциплінованої натури», — пояснили вчені.

Більше того, у дослідженні наголошується, що догляд за волоссям на обличчі — це ключовий момент, оскільки «нездорова на вигляд чи рідкісна борода може швидше дискредитувати чоловіка, ніж дати йому перевагу». У зв’язку з цим вчені впевнені, що якщо чоловік зміг відростити саме густу бороду і регулярно доглядає її, то це свідчить про його бажання уявити себе іншим людям як винахідливу і добре організовану людину і дає зрозуміти оточуючим, що він не схильний до коротких інтрижок, а орієнтуються на довгострокові сімейні стосунки.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

56 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

58 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

59 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago