Оновлення даних: 6 млн чоловіків можуть отримати штрафи від ТЦК за порушення мобілізації

Працівники територіальних центрів комплектування (ТЦК) протягом останніх 60 днів займались не лише оновленням даних військовозобов’язаних українців, а й іншими своїми обов’язками. Тим часом українці повинні були б виконувати свої обов’язки перед державою не лише останні 60 днів, і не два роки повномасштабної війни, а постійно. Про те, чому не усі громадяни встигли оновити дані, речник Полтавського обласного ТЦК Роман Істомін пояснив у ефірі “Українське радіо. Полтава”.

Істомін заявив, що орієнтовно близько 50% українців виконали обов’язок та оновили військово-облікові дані. При цьому він зауважив, що певна частина громадян з цією метою дійсно прийшла до ТЦК і потім скаржилась на великі черги, втрату часу і неможливість потрапити всередину через натовп інших людей. Посадовець визнав, що “останніми днями черга стала все-таки значно більшою, ніж в перші дні”. Причина такої ситуації те, що військкоми паралельно займались виконанням інших обов’язків, які з них не знімались: проводили військово-лікарську комісію, надавали відстрочку, мобілізували до лав ЗСУ тощо. Щоб черг не було, провели певні заходи, але повністю їх подолати дійсно не вдалось.

“Ми, зі свого боку, зробили все, що можливе і неможливо, навіть трішки те, що неможливо, щоб максимально їх скоротити. Розбивалися на потоки і окремо приймалися люди з соціальних питаннях, окремо з питань відстрочки, окремо з питань уточнення даних”, — пояснив Істомін.

З іншого боку, на думку Істоміна, черг могло б не бути, якби громадяни відповідально ставились до виконання своїх обов’язків. Зокрема, якби вони раніше дотримувались усіх вимог військового обліку, вчасно надавали дані в ТЦК, то їм би не довелось втрачати часу зараз. Посадовець зауважив, що громадяни, які потерпають у чергах “не зовсім невинні”, оскільки раніше не робили те, що повинні. першопричина виникнення черг те, що чоловіки протягом життя не з’являлись до військкоматів: ні до вторгнення, ні після.

“Те, що вони це мали робити впродовж свого життя, — значить, вони не такі вже й невинні, якщо вони порушували ці правила”, — чути на аудіозаписі радіотрансляції.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago