Переселенці масово повертаються у зону бойових дій чи ТОТ: названо причину

Народний депутат та керівник робочої групи з питань житла парламентської ТСК із захисту прав ВПО Максим Ткаченко заявив, що близько 130 тис. внутрішньо переміщених осіб повернулись на тимчасово окуповані території (ТОТ) або у зону бойових дій. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на видання “Укрінформ“.

Під час конференції “Грошова допомога внутрішньо переміщеним особам” Максим Ткаченко розповів про проблеми переселенців, які постраждали від війни. За його словами, більша частина внутрішньо переміщених осіб стикається з фінансовими проблемами, адже змушені винаймати житло, проте не завжди мають можливість працевлаштуватись.

Як наслідок, нардеп вказує, що деякі переселенці через фінансову ситуацію вимушені повертатись на окуповані Росією території або у місця активних бойових дій.

“В першу чергу, через житлові проблеми та відсутність коштів вже майже 130 тисяч переселенців змушені були повернутися додому, в зону бойових дій чи навіть на ТОТ”, — заявив нардеп.

Ткаченко наголосив, що держава має опікуватись внутрішньопереміщеними особами, адже вони будуть сприяти її відновленню після закінчення війни.

“Водночас ВПО –  це той скарб, на який ми будемо спиратись, відновлюючи Україну після перемоги. Тому дуже важливо для держави підтримувати ВПО, допомагати їм ставати на ноги на новому місці”, — додав Ткаченко.

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

4 години ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

4 години ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

4 години ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

5 години ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

5 години ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

5 години ago