Переселенці масово повертаються у зону бойових дій чи ТОТ: названо причину

Народний депутат та керівник робочої групи з питань житла парламентської ТСК із захисту прав ВПО Максим Ткаченко заявив, що близько 130 тис. внутрішньо переміщених осіб повернулись на тимчасово окуповані території (ТОТ) або у зону бойових дій. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на видання “Укрінформ“.

Під час конференції “Грошова допомога внутрішньо переміщеним особам” Максим Ткаченко розповів про проблеми переселенців, які постраждали від війни. За його словами, більша частина внутрішньо переміщених осіб стикається з фінансовими проблемами, адже змушені винаймати житло, проте не завжди мають можливість працевлаштуватись.

Як наслідок, нардеп вказує, що деякі переселенці через фінансову ситуацію вимушені повертатись на окуповані Росією території або у місця активних бойових дій.

“В першу чергу, через житлові проблеми та відсутність коштів вже майже 130 тисяч переселенців змушені були повернутися додому, в зону бойових дій чи навіть на ТОТ”, — заявив нардеп.

Ткаченко наголосив, що держава має опікуватись внутрішньопереміщеними особами, адже вони будуть сприяти її відновленню після закінчення війни.

“Водночас ВПО –  це той скарб, на який ми будемо спиратись, відновлюючи Україну після перемоги. Тому дуже важливо для держави підтримувати ВПО, допомагати їм ставати на ноги на новому місці”, — додав Ткаченко.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вона, мабуть, хоче, щоб я був щасливий: принц Гаррі згадав загибель матері – принцеси Діани

Принцеса Діана загинула в автокатастрофі в Парижі 31 серпня 1997 року у віці 36 років.…

3 хв. ago

34-річна донька Шварценеггера вагітна втретє – ЗМІ

Про це інсайдер повідомив іноземному виданню PEOPLE. 34-річна зірка разом з чоловіком, актором Крісом Праттом поки що офіційно не…

13 хв. ago

Вистачить на старість: пенсіонерка виграла $5 млн у свій день народження

75-річна мешканка округу Ланкастер Донна Осборн, штат Пенсильванія (США), купила лотерейний білет і виграла 5…

48 хв. ago

Редакція The New York Times закликає Джо Байдена відмовитися від президентської гонки

Редколегія The New York Times рекомендує Джо Байдену відмовитись від участі у президентській гонці, а Демократичній…

53 хв. ago

Чотириста тисяч людей погодилися жити довго: підсумки експерименту

Учені проаналізували наслідки вживання полівітамінів протягом майже трьох десятиліть. Хоча вітамінні добавки можуть дати деяким людям перевагу…

56 хв. ago

Комета, яку не бачили останні 70 років, може пролетіти повз Землю

Науковці заохочують уважно стежити за небом найближчими днями, оскільки повз Землю має пройти комета з…

1 годину ago