Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з 1 червня. Народний депутат та член парламентського Комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк поділився цією інформацією в інтерв’ю «Телеграфу».

За його словами, обговорення на найвищому рівні продовжуються, і передбачається, що вартість електроенергії для домогосподарств може збільшитися вдвічі порівняно з поточними тарифами, що становитиме трохи менше 6 гривень. Нагорняк також зазначив, що найближчими днями ситуація з відключеннями електроенергії має покращитися, за винятком вечірніх піків. Незважаючи на імпорт електроенергії, недолік не вдається повністю компенсувати, і стоїть важливе завдання щодо відновлення власної генерації.

Олег Попенко, голова спілки споживачів комунальних послуг, підтвердив інформацію про підвищення тарифів на електроенергію для населення з 1 червня. Міненерго тривалий час готувало відповідний пакет документів.

Проте остаточного розміру тарифу поки що не затверджено. Попенко уточнив, що передбачуваний тариф становитиме 3,5-4 гривні, проте міністерство ще не ухвалило остаточного рішення. Також він зазначив, що встановлення двозонного лічильника дозволить споживачам використати нічний тариф, сплачуючи половину нового тарифу за спожиту електроенергію.

Водночас, Нагорняк додав, що, крім питань тарифної політики, важливим завданням є відновлення внутрішньої генерації енергії. Переговори із західними фінансовими інститутами щодо надання кредитів для цієї мети тривають, але процес не швидкий і потребує часу на реалізацію.

Таким чином, в Україні намічаються зміни у сфері енергетики, які потребують уваги та підготовки з боку як державних структур, так і цивільних споживачів електроенергії.

Ольга Степанова

Recent Posts

Принцеса Анна поділилася першою заявою після струсу мозку

Принцеса Анна поділилася своїм першим повідомленням після того, як її виписали з лікарні, де вона…

8 хв. ago

Астронавти NASA застрягли в космосі на пів року через поломку корабля

Американські астронавти Баррі Вілмор та Суніта Вільямс, які мали повернутися на Землю після тижневої місії…

11 хв. ago

В Україні з’явиться новий податок: ціни збільшаться на низку популярних продуктів

До Податкового кодексу введуть нову ставку податку на мінеральні та газовані води з додаванням цукру…

14 хв. ago

Уряд погодився збільшити бронь від мобілізації для чиновників та працівників держструктур

Кабінет міністрів вніс зміни в організацію призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації. Про це повідомив представник…

19 хв. ago

“Все глибша і глибша прірва”: Притула висловився про українців, що виїхали за кордон

Колишній телеведучий та волонтер Сергій Притула розкритикував владу за обмеження українців за кордоном на тлі посилення мобілізації.…

24 хв. ago

Євросоюз перестав купувати в України яйця та цукор без мита

Європейська комісія ухвалила рішення про введення скасованого раніше в рамках торговельного безвізу мита на два…

36 хв. ago