Українці масово отримали відстрочку до кінця мобілізації: що відбулося у Резерв+

В Україні програму “Резерв+” спіткали технічні неполадки, які спричинили появу хибних даних для військовозобов’язаних. Через збій у системі деякі користувачі побачили у застосунку інформацію про відстрочку від мобілізації до кінця мобілізаційного періоду. Втім, невдовзі вони отримали повідомлення про технічний збій, пов’язаний з помилками в роботі системи.

Інцидент викликав занепокоєння серед користувачів. Частина військовозобов’язаних, які мали змогу зайти в застосунок, стверджують, що система їм “випадково” надала відстрочку до завершення мобілізації. Однак виникає питання: як діяти, якщо представники ТЦК та СП зупинять таких осіб для перевірки документів? Це створює правову невизначеність і підвищує ризик конфліктів на місцях.

Багато хто отримав відстрочку “до завершення мобілізації”. Скриншот: Інсайдер.ua

Попри те, що деякі користувачі вказують на збої, у частини з них застосунок продовжує працювати без проблем. Така розбіжність у роботі програми викликає питання щодо стабільності та надійності “Резерв+”.

Користувачі переймаються, що технічні помилки можуть призвести до непорозумінь із представниками військкоматів або навіть до затримань. Цей збій особливо занепокоїв тих, хто отримав повідомлення про відстрочку, але не впевнений, чи є це рішення чинним.

ТЦК не зможуть перевірити відомості щодо чоловіків призовного віку

Нагадаємо, що програма “Резерв+”, яка була розроблена для спрощення обліку військовозобов’язаних та бронювання, вже у перший день свого запуску зазнала значного навантаження. Сервери не витримали напливу користувачів, що спричинило масовий збій у роботі застосунку. Попри це, запуск проєкту називали успішним кроком у модернізації військових процесів та цифровізації системи обліку військовослужбовців.

Клон Резерв+ та право на бронь від мобілізації

В мережі розповсюджують копію українського застосунку Міноборони “Резерв+”. Його створили росіяни для збору персональних даних українців. У Міноборони закликали бути уважними та перевіряти джерела, на які ви переходити. 

Тим часом в уряді претензії до бронювання виникли через списки, подані обласними військовими адміністраціями (ОВА). За дорученням президента Володимира Зеленського, наразі триває перевірка всіх підприємств, які отримали бронь від мобілізації, чи щодо того, чи вони дійсно критичні для економіки. За результатами аудиту обласні військові адміністрації (ОВА) можуть, навпаки, позбавити деякі підприємства права на бронювання.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Нового командира 107-го батальйону ТРО усунуть від посади: його перевірять на зв’язки з “Л/ДНР”

Командування Сил територіальної оборони України розпочало перевірку нового командира 107-го батальйону ТРО Сергія Салаватова через…

7 хв. ago

Підтримка України спричинила падіння промисловості в Німеччині та обвалила рейтинги Шольца

Рейтинги канцлера Німеччини Олафа Шольца значно знизилися через його активну підтримку України, повідомляє New York…

16 хв. ago

Мобілізація без повісток і ТЦК: як тепер можуть призивати до ЗСУ

В Україні запроваджено новий механізм мобілізації, що дозволяє військовим частинам набирати добровольців та резервістів безпосередньо,…

25 хв. ago

Росіяни оточують Селидове: яка загроза від захоплення міста

Російські війська посилюють тиск на Селидове, намагаючись оточити місто. Офіцер Збройних сил України Микола Мельник…

36 хв. ago

Родина голови Держгеонадр Опімаха орендує квартиру в Іспанії на третьому році війни

Керівник Державної служби геології та надр України Роман Опімах у своїй декларації за 2023 рік…

44 хв. ago

Мільйонні штрафи та ув’язнення: Італія заборонила сурогатний туризм

Італія стала першою країною в Європі, яка заборонила громадянам виїзд за кордон з метою народження…

56 хв. ago