Ціни на газ: тарифи можуть зрости до 9,99 грн за кубометр

В Україні розглядають підвищення тарифів на газ для населення. За інформацією, яку оприлюднили газопостачальні компанії, вартість кубометра може зрости до 9,99 гривень. Мінімальна ціна, за попередніми прогнозами, коливатиметься від 7,7 грн. Це підвищення зумовлене потребою забезпечити стабільність постачання газу в умовах складної економічної ситуації та війни.

Заплановані зміни можуть відчутно вдарити по бюджетах українських родин, тому влада закликає громадян уважно слідкувати за новинами й бути готовими до коригувань у своїх фінансових планах. Про це повідомляє Fbc biz.

Уряд обіцяє, що рішення про підвищення тарифів буде прийнято з урахуванням всіх ключових факторів і що процес буде максимально прозорим для суспільства. Це робиться з метою запобігти соціальному невдоволенню та забезпечити довіру населення до влади.

Важливо зазначити, що українці повинні враховувати не лише тариф на сам газ, але й плату за його транспортування, яка залежить від регіону. Вартість доставки варіюється від 0,38 до 2,39 гривень за кубометр. У густонаселених районах плата за транспортування є нижчою, оскільки витрати на інфраструктуру розподіляються на більшу кількість споживачів. Натомість у малонаселених регіонах тариф вищий через менші обсяги споживання.

Підвищення тарифів може створити додаткові виклики для українців, оскільки воно вплине не тільки на витрати на опалення та гарячу воду, але й може підвищити вартість товарів і послуг, що залежать від енергоресурсів. Водночас уряд намагається знайти компромісні рішення, щоб мінімізувати навантаження на громадян і не допустити масового зростання соціального напруження.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір

"Ти колись бачила труп?" – такими моторошними словами 14-річна Карлі Грегг зустріла свою подругу після того,…

2 хв. ago

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

13 хв. ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

23 хв. ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

32 хв. ago

Чоловік спить у наметі в саду, щоб нормально уникнути стресу від виховання дітей

Хлоя Гамільтон, 33-річна письменниця і мати двох дітей, зізнається, що спочатку боялася найгіршого, коли її…

44 хв. ago

Подарунок від “Резерв+”: українці отримали відстрочку аж до кінця мобілізації

У додатку "Резерв+" для деяких громадян України з’явилася інформація про відстрочку до завершення мобілізації. Цю…

51 хв. ago