Справа не в кількості людей: мобілізація 18-25-річних не вирішить ситуацію на фронті

Базова військова підготовка новобранців в Україні залишає бажати кращого. Про це розповів головний сержант військової частини окремого штурмового батальйону “Арей” УДА, старший інструктор Михайло “Кіт” Ковпак в інтерв’ю “УНІАН“.

За його словами, можливо, такий стан справ відбувається через обмеженість у часі. Так, військовослужбовець лише місяць перебуває в навчальному центрі. За цей час підготувати досконало людину, яка була зварювальником чи водієм, неможливо.

Ковпак заявив, що необхідно збільшити терміни навчання. Однак багато в чому все залежить від людини.

“Я постійно кажу — було б бажання, а все інше напрацюємо”, — сказав військовий.

Він також заявив, що не вважає, що в навчальних центрах залишилися рудименти “совка”. Наприклад, у ставленні до мобілізованих.

Ковпак зазначив, що в його батальйоні вчать не за підручниками 1939 року, а з огляду на те, що зараз відбувається в країні.

“Я в армії вже 10 років, тому, можна сказати, особисто застав, як вчили ще за “совка”, а зараз бачу, як ведеться сучасна війна. Я особисто бував на штурмах, водив групи, командував, я все це прекрасно розумію. Тому ми намагаємося підготувати бійця так, щоб він воював не за “совковими” книжками”, — зазначив “Кіт”.

Військовий заявив, що рівень підготовки залежить також від командування та керівників навчальних центрів. Так, багато хто скаржиться на те, що їх не готують до війни, а змушують збирати сміття.

“Як викорінити? Можливо, їх (керівників, — ред.) би разочок випустити на передок, щоб вони зрозуміли, що не можна використовувати мобілізованих просто як робочу силу”, — розповів військовий.

Він також розповів, як підготовка проходить у батальйоні “Арей”.

“Вранці до обіду заняття, пообідали, потім невеликий відпочинок, і далі навчання до вечора. Увечері люди можуть повбирати, замести, помити в приміщенні, де живуть. Але це вони роблять для себе, ніхто їх не змушує як у казармах. У нас таке не вітається. Як каже наш комбат: “У нас одна велика сім’я”. Тому кожен військовослужбовець — це людина, а не робоча сила”, — розповів Ковпак.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

26 хв. ago

Щоб домогтися свого, вони підуть на все: найхитріші знаки зодіаку

Так, іноді хитрість допомагає досягти своєї мети та уникнути купи неприємностей. Однак ці знаки зодіаку…

34 хв. ago

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір

"Ти колись бачила труп?" – такими моторошними словами 14-річна Карлі Грегг зустріла свою подругу після того,…

43 хв. ago

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

54 хв. ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

1 годину ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

1 годину ago