“Щоб інші не обрали замість вас”: у “Дії” можна стати оператором дронів без ТЦК та ВЛК

Базова військова підготовка новобранців в Україні залишає бажати кращого. Про це розповів головний сержант військової частини окремого штурмового батальйону “Арей” УДА, старший інструктор Михайло “Кіт” Ковпак, пише Фокус.

За його словами, можливо, такий стан справ відбувається через обмеженість у часі. Так, військовослужбовець лише місяць перебуває в навчальному центрі. За цей час підготувати досконало людину, яка була зварювальником чи водієм, неможливо.

Ковпак заявив, що необхідно збільшити терміни навчання. Однак багато в чому все залежить від людини.

“Я постійно кажу — було б бажання, а все інше напрацюємо”, — сказав військовий.

Він також заявив, що не вважає, що в навчальних центрах залишилися рудименти “совка”. Наприклад, у ставленні до мобілізованих.

Ковпак зазначив, що в його батальйоні вчать не за підручниками 1939 року, а з огляду на те, що зараз відбувається в країні.

“Я в армії вже 10 років, тому, можна сказати, особисто застав, як вчили ще за “совка”, а зараз бачу, як ведеться сучасна війна. Я особисто бував на штурмах, водив групи, командував, я все це прекрасно розумію. Тому ми намагаємося підготувати бійця так, щоб він воював не за “совковими” книжками”, — зазначив “Кіт”.

Військовий заявив, що рівень підготовки залежить також від командування та керівників навчальних центрів. Так, багато хто скаржиться на те, що їх не готують до війни, а змушують збирати сміття.

“Як викорінити? Можливо, їх (керівників, — ред.) би разочок випустити на передок, щоб вони зрозуміли, що не можна використовувати мобілізованих просто як робочу силу”, — розповів військовий.

Він також розповів, як підготовка проходить у батальйоні “Арей”.

“Вранці до обіду заняття, пообідали, потім невеликий відпочинок, і далі навчання до вечора. Увечері люди можуть повбирати, замести, помити в приміщенні, де живуть. Але це вони роблять для себе, ніхто їх не змушує як у казармах. У нас таке не вітається. Як каже наш комбат: “У нас одна велика сім’я”. Тому кожен військовослужбовець — це людина, а не робоча сила”, — розповів Ковпак.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Мандрівник, який побував у 190 країнах, розповів про найбільш небезпечні місця світу

Лука Пфердменгес, німецький мандрівник, який об’їхав 190 країн світу, ділиться досвідом перебування у найбільш небезпечних…

48 секунд ago

Модні пуховики для холодної зими: що обрати у 2024-2025

Пуховик залишається незамінним атрибутом зимового гардероба, адже він поєднує практичність, тепло та комфорт. Цього сезону…

11 хв. ago

“Добровольці закінчилися”: в ЗСУ заявили про необхідність долучити до війни жінок та пенсіонерів

Для того, щоб забезпечити перемогу України у війні, залучення всіх громадян, включно з жінками та…

20 хв. ago

Спікер Держдуми РФ заявив, що СРСР розвалився через фільм: що це за стрічка

В'ячеслав Володін, спікер Держдуми Росії, здивував черговою абсурдною заявою, звинувативши у розпаді Радянського Союзу фільм…

28 хв. ago

Нового командира 107-го батальйону ТРО усунуть від посади: його перевірять на зв’язки з “Л/ДНР”

Командування Сил територіальної оборони України розпочало перевірку нового командира 107-го батальйону ТРО Сергія Салаватова через…

35 хв. ago

Підтримка України спричинила падіння промисловості в Німеччині та обвалила рейтинги Шольца

Рейтинги канцлера Німеччини Олафа Шольца значно знизилися через його активну підтримку України, повідомляє New York…

44 хв. ago