Поліція ліквідувала потужний наркокартель: 350 мільйонів гривень щомісячного доходу

У рамках масштабної спецоперації українська поліція знищила один із найбільших наркокартелів, який приносив понад 350 мільйонів гривень прибутку щомісяця. Злочинці організували виробництво психотропних речовин та реалізовували їх через популярні месенджери. За пів року діяльності злочинці заробили понад 2 мільярди гривень, використовуючи 19 нарколабораторій по всій країні.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та пресслужба Національної поліції 17 жовтня повідомили про успішне завершення операції. В ході двоетапної спецоперації було задіяно понад 1500 правоохоронців, які провели більш ніж 230 обшуків у 20 областях України.

У результаті було ліквідовано шість потужних наркоугруповань, затримано понад 70 учасників організованого злочинного угруповання, включаючи їхніх лідерів. Важливим здобутком стало також знищення 19 нарколабораторій, які виготовляли майже тонну амфетаміну та небезпечної речовини Альфа-PVP кожного місяця.

Значну увагу правоохоронці приділили перерізанню міжнародних каналів постачання прекурсорів, які надходили з-за кордону. Згідно з даними поліції, один із ключових каналів контрабанди прекурсорів був налагоджений між Польщею та Україною. Прекурсори доставлялися на спеціально облаштовані склади, де їх фасували та розповсюджували серед п’яти наркоугруповань.

Виготовлена продукція розповсюджувалась у Київській, Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Житомирській, Дніпропетровській та Черкаській областях. Звідти наркотики потрапляли на чорний ринок по всій країні, що дозволяло картелю постійно розширювати свій вплив.

Загальна сума вилучених товарів та матеріалів сягає кількох сотень мільйонів гривень. Спецоперація тривала кілька місяців і стала однією з наймасштабніших антинаркотичних акцій в історії незалежної України.

Правоохоронці продовжують розслідування, щоб виявити інших учасників злочинної схеми та остаточно ліквідувати мережу розповсюдження наркотиків.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Небо над Києвом освітлили супутники Starlink від Ілона Маска

У четвер, 17 жовтня, жителі Києва стали свідками рідкісного видовища — над містом пройшов парад…

7 хв. ago

Нацбанк вирішив продати два держбанки: що чекає вкладників

В Україні триває підготовка до приватизації двох великих державних банків — Укргазбанку та Сенс Банку.…

13 хв. ago

Пенсія мрії: кому в Україні платитимуть найбільші виплати в старості

В Україні пенсії розраховуються за індивідуальною схемою, яка враховує кілька ключових факторів — стаж роботи,…

19 хв. ago

Холодний антициклон накриває Україну: прогноз на 18 жовтня

У п'ятницю, 18 жовтня, погода в Україні буде прохолодною, із хмарністю та проясненнями. За даними…

27 хв. ago

Росія накопичує ракети: коли можлива нова масована атака

Російська Федерація, ймовірно, готується до чергового масованого удару по Україні. Про це заявив керівник Центру…

33 хв. ago

Скандал із бронежилетами на 2 млрд грн: експосадовців Міноборони судитимуть за розтрату

Прокурори Офісу Генерального прокурора направили до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) обвинувальний акт стосовно колишнього заступника…

38 хв. ago