В Україні спостерігається суттєве зростання попиту на доставку їжі з ресторанів. За даними директора аналітичного центру “Ресторани України” Ольги Насонової, доставка зросла на 20-25% в останні дні, а кур’єри виявилися на межі своїх можливостей. Цей сплеск активності пов’язаний із рядом факторів, серед яких — перевірки територіальних центрів комплектування та погіршення погодних умов.
“Минулої п’ятниці ввечері та у вихідні доставка дійсно зросла на 20-25%. Кур’єри не справлялися з кількістю замовлень. Водночас ми спостерігали зниження відвідуваності ресторанів на аналогічний відсоток”, — зазначила Насонова.
За її словами, негода традиційно сприяє збільшенню кількості замовлень на доставку, адже українці вважають за краще залишитися вдома в теплі та комфорті.
Цікаво, що преміум-сегмент ресторанів не відчув негативного впливу. “Лише на преміальний сегмент не вплинуло, відвідуваність не знизилася цими днями”, — зазначила експерт. Це може свідчити про те, що споживачі, які готові витрачати більше, не змінюють своїх звичок, навіть під час несприятливих умов.
Таким чином, ситуація з доставкою їжі стає важливим індикатором змін у поведінці споживачів. Поки що кур’єри намагаються впоратися з напливом замовлень, а ресторани продовжують адаптувати свої стратегії, щоб задовольнити попит у нових умовах.
У Карпати прийшла вже справжня зима, а по лісах бродять ведмеді. Про небезпеку попереджає Державна прикордонна служба…
Наркокартель, який діяв у 20 областях України, та заробляв сотні мільйонів гривень щомісяця, ліквідувала Національна…
Від "плану перемоги", який нібито нереалістично виконати, Україна змушена буде перейти до так званого "плану…
Компанія SpaceX подала Федеральну комісію зі зв'язку (FCC) заявку, в якій запросила зміни, що дають…
Зима 2025 року обіцяє бути яскравою і стильною, особливо якщо йдеться про шарфи. Цей аксесуар…
Перед початком нового навчального року з України виїхали близько 300 тисяч дітей, повідомила народна депутатка…