Зарплати заморозили, проте на телемарафон виділили 1,6 млрд гривень

Уряд України подав до Верховної Ради проєкт бюджету на 2025 рік. В ньому передбачено витратити 1,5 мільярда гривень на телевізійний марафон “Єдині новини”.

Про це повідомив народний депутат від партії “Голос” Ярослав Железняк.

Ярослав Железняк, кадр з відео

Що стосується соціальних стандартів та виплат, то, за словами Железняка, в бюджеті на 2025 рік вони залишаються замороженими. Це означає, що всі основні соціальні показники будуть на тому ж рівні, що й у 2024 році.

“Видатки на телеканал “Рада” зменшили, але недостатньо. В наступному році на них хочуть витратити 78,2 млн грн. Що менше, ніж в минулому році (198 млн грн злили), але в два рази більше ніж до того, як ОП (Офіс президента, – ред.) рейдернув канал. Ну і на сам “марафон” заклали, як в минулому році, 1,5 млрд грн. Тобто загальна цифра, яку спустять в трубу, буде 1,6 млрд грн” – повідомив політик.

Мінімальна зарплата залишиться на рівні 8 тисяч гривень, що не змінює ситуацію для працівників на найнижчому рівні оплати праці. Також прожитковий мінімум залишиться незмінним і складатиме 2920 гривень, а для держслужбовців – 2102 гривні.

Гроші. Фото: скрін youtube

Уряд аргументує це тим, що бюджет має бути збалансованим і враховувати виклики, які стоять перед країною. Але заморожені соціальні стандарти можуть викликати занепокоєння серед населення, особливо в умовах економічної нестабільності.

“По виборах у бюджеті нічого поки не заклали. Тобто видатки на ЦВК майже на рівні цього року (навіть трохи менші)” – додав політик.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago