Заброньованих від мобілізації українців стане більше: в чому причина

В Україні триває посилена мобілізація, тому Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що потрібно дати змогу підприємствам збільшити квоту на бронювання.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на форум Ялтинської європейської стратегії.

Шмигаль підкреслив, що уряд активно працює, аби дотриматися балансу в координації з військовими та бізнесом щодо економічного бронювання.

«У воюючій країні не має іншого шляху, як одна частина населення воює і платить життям за нашу майбутню перемогу, а інша частина населення має працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій», – заявив Прем’єр-міністр.

За його словами, зараз в Україні понад 900 тисяч робітників заброньовано, але цю цифру можна збільшити, за умов дотримання процесів мобілізації.

Нагадуємо, що у Верховній Раді зараз знаходяться три законопроєкти щодо економічного бронювання.

Законопроектом №11331 передбачається бронювання працівників за умови сплати підвищеного військового збору у 20,4 тис. грн на місяць. За словами голови економічного комітету ВР Дмитро Наталухи, даний вид бронювання допоможе компаніям зберегти ключових працівників незалежно від їхньої зарплати.

Також Наталуха зареєстрував два альтернативних законопроєкти – №11331-1 і №11331-2, які передбачають: модель із бронюванням за рівнем зарплати у понад 35 тис. грн, а також змішану модель — 35 тис. грн зарплати для найманого працівника, 20,4 тис. грн військового збору для ФОПів.

Коломієць Надія

Recent Posts

10 000 років тому мамонти вимерли через сильну алергію: щось закупорило їхні хоботи

Наступного разу, коли будете чхати й свербіти від нападу сінної лихоманки, також відомої як сезонний…

7 хв. ago

Чоловік оплачував чужу комуналку протягом 18 років (фото)

Кен Вілсон зі штату Каліфорнія (США) помітив, що з його оплатою за комунальні послуги щось…

19 хв. ago

Кейт Міддлтон переконала принца Вільяма піти на примирення з Гаррі

Кейт Міддлтон переконала чоловіка принца Вільяма привітати принца Гаррі з днем народження. Про це пише Express. Публічне…

28 хв. ago

“Попереду нова глава в історії людства”: розвідник із США зробив заяву про прибульців

Високопоставлений співробітник американської розвідки Джей Стреттон пообіцяв у своїх сенсаційних мемуарах розкрити всю правду про існування…

40 хв. ago

Як мешканцям багатоповерхівок пережити зиму без світла: поради експертів

Мешканцям багатоквартирних будинків варто подбати про автономне живлення насосної групи, яке забезпечить подачу тепла і…

49 хв. ago

Зсув ґрунту спричинив 200-метрове цунамі, яке 9 днів розхитувало Землю: його чули вчені на всій планеті

У вересні 2023 року вчені виявили таємничий сейсмічний сигнал, який тривав дев’ять днів поспіль. Міжнародна команда експертів…

1 годину ago