Електросамокатчики лютують на дорогах: збивають пішоходів та створюють ДТП

У Дніпрі часто трапляються аварії за участю електросамокатів, особливо тих, якими керує неповнолітня молодь.

Незважаючи на заборону їздити тротуарами, електросамокати продовжують перетинати пішохідні зони, що не тільки становить небезпеку для пішоходів, але й спричиняє низку аварій.

Електросамокат. Фото: скрін youtube

Журналісти 11 каналу поспілкувалися з місцевими жителями, щоб з’ясувати, що відбувається. Аліна, яка мешкає у Дніпрі, зізнається, що сама їздить на електросамокаті, але як пішохід нервує через небезпечних водіїв.

“Коли я з дитиною, стараюсь триматися подалі, бо діти, яким 15-16 років, їздять дуже швидко” – поділилася вона.

Водії додають, що електросамокати часто стають причиною аварій, оскільки водії не знають або ігнорують правила дорожнього руху: У 2023 році ці транспортні засоби були офіційно визнані повноправними учасниками дорожнього руху, але правила досі не змінені. Вони мають їздити дорогами, але за відсутності чітких правил ситуація залишається незрозумілою.

“«У правилах дорожнього руху немає взагалі такого поняття таких транспортних засобів. Є велосипедисти, пішоходи, гужовий транспорт, однак електричного легкого персонального низькошвидкісного – немає. У нас навіть не встановлено, з якого віку можна керувати таким транспортним засобом” – повідомляє Дмитро Кочуков, адвокат, експерт з безпеки руху.

Експерти підкреслюють, що саме неврегульованість є основною причиною зростання аварійності. Найпоширенішими аваріями є зіткнення з пішоходами та автотранспортом. Одне з рішень, яке пропонують експерти, – прирівняти електромобілі до велосипедів і виділити спеціальні смуги для безпечного пересування.

Електросамокат. Фото: Youtube

Однак це вимагає розвитку велосипедної інфраструктури, яка поки що недостатньо розвинена навіть у найбільших містах України. Експерти наголошують на необхідності оновлення правил дорожнього руху та впровадження інфраструктурних рішень для забезпечення безпечної мобільності як для пішоходів, так і для власників електросамокатів.

Коломієць Надія

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

1 годину ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago