Одна з областей України посилює мобілізаційні заходи

Протягом двох тижнів в Івано-Франківській області буде посилено мобілізаційні заходи. Наразі область демонструє погані показники. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків в ефірі телерадіокомпанії Вежа.

«Враховуючи, що Івано-Франківська область відстає в проведенні мобілізації, за даними Міноборони, я вважаю, що кілька тижнів точно буде (посилення мобілізаційних заходів, – «Главком»)», – заявив він.

Відповідаючи на запитання, як довго триватиме посилення мобілізаційних заходів у Франківську, мер сказав, що через низькі темпи мобілізації в місті збільшилася кількість блокпостів.

Він пояснив, що обласний центр не визначає, де можуть облаштовувати блокпости, але за законом про місцеве самоврядування надає необхідну підтримку.

До відома, Кабінет міністрів запровадив експериментальні зміни щодо військового обліку. Про це йдеться в ухваленій постанові «Про реалізацію експериментального проєкту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних і резервістів». Зокрема, що стосується військового обліку для призовників, то постанова встановлює, що чоловіки віком від 17 до 25 років мають бути взяті на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Це стосується як тих, хто проживає в Україні, так і тих, хто перебуває за кордоном.

Нагадаємо, Кабінет міністрів уточнив вимоги до повісток, які видають призовникам, військовозобов’язаним і резервістам, а також механізм їхньої перевірки та відправлення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в Україні: скільки діє “броня” від призову

В Україні військовозобов'язані можуть отримати відстрочку від мобілізації на строк до 90 днів, як повідомляє…

5 хв. ago

У YouTube з’явилася кнопка “Хайп”

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Ця опція пропонує глядачеві зайняти…

19 хв. ago

До 80 тисяч гривень на дім: кияни можуть отримати безкоштовні генератори

Київська міська влада запровадила програму часткової компенсації вартості генераторів та сонячних батарей для багатоквартирних будинків.…

26 хв. ago

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

2 години ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

2 години ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

2 години ago