На Прикарпатті після сутички з натовпом воєнкоми змушені були відпустили з автобуса чоловіків

В Івано-Франківській області відбувся конфлікт між місцевими жителями та працівниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. У Крихівцях мікроавтобус, у якому працівники ТЦК везли чоловіків на проходження військово-лікарської комісії, потрапив у дорожню аварію і зупинився. За даними очевидців, після збору натовпу працівники ТЦК змушені були відпустити чоловіків.

За повідомленнями місцевих каналів, ввечері 16 серпня аварію нібито навмисне спровокував один зі знайомих військовозобов’язаного, який у той момент перебував в автівці ТЦК.

Повідомляється, що працівники ТЦК відпустили військовозобов’язаних після того, як зібрався натовп. Зауважимо, що наразі вищевказані події не прокоментували у правоохоронних органах.

В Івано-Франківському центрі комплектування прокоментували цю ситуацію та зазначили, що за перешкоджання проведення заходів з мобілізації людських та транспортних ресурсів передбачено кримінальну відповідальність.

“Змушені нагадати невігласам, які збуджені інформаційними вкиданнями ворога, що за перешкоджання проведення заходів з мобілізації людських та транспортних ресурсів передбачено кримінальну відповідальність. А саме за статтею 114-1 Кримінального Кодексу України (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період) та тягнене за собою позбавлення волі строком від п’яти до восьми років позбавлення волі”, – йдеться в повідомленні.

В Івано-Франківському ТЦК нагадали, що “війна значно ближче”, хоча наразі Прикарпаття є відносно безпечним регіоном, кожен з нас повинен бути готовий до будь-яких викликів. А тому не слід “перешкоджати проведенню заходів мобілізації та пошкоджувати транспортні засоби”.

“Війна значно ближче, ніж здається на Прикарпатті, де можна вести бізнес, жити повноцінним життям, прогулюватися майже європейськими вулицями, їздити на драйвові відпочинки, і… навіть презирливо ставитися до людей у формі, чинити стосовно них протиправні дії, перешкоджати проведенню заходів мобілізації, пошкоджувати транспортні засоби”, – пишуть в Івано-Франківському центрі комплектування.

Ольга Степанова

Recent Posts

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

2 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

11 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

24 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

31 хв. ago

Генштаб Ізраїлю затвердив план наступу на Ліван – Israel National News

Начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві провів оцінку ситуації в північному командуванні за участю…

43 хв. ago

Рослини “розмовляють” одна з одною, і ми зможемо незабаром вивчити їхню мову – науковці

Багато хто сприймає рослини як мовчазні та пасивні, проте сучасна наука показує, що ці зелені…

52 хв. ago