Літнім українцям “нашкребуть” 600 гривень доплати: кого стосується

Пенсіонери в Україні, які досягли 70-річного віку, мають право на невелику, але приємну доплату до своїх пенсій. Ця доплата є частиною соціальної підтримки, але її отримують не всі.

Право на неї можуть претендувати лише ті, чий загальний розмір пенсії не перевищує 10 340 гривень і 35 копійок. Тобто, якщо пенсія менша за вказану суму, пенсіонер отримає доплату, а якщо більша — ні.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Важливо, що виплати починаються з дня народження. Наприклад, якщо людині виповнюється 70 років 15 числа місяця, то першу виплату вона отримає лише наполовину за місяць, а з наступного — у повному обсязі.

Сума, яку можуть отримувати пенсіонери, залежить від їхнього віку: особи від 70 до 74 років мають право на доплату в 300 гривень, від 75 до 79 — на 456 гривень, а ті, хто старші 80 років, отримують 570 гривень.

Пенсіонер, фото: Pxhere

Кожна людина має право на одну доплату, що означає, що вона отримує лише ту суму, яка відповідає її віку, без додаткових сум. Наприклад, пенсіонер, який досягнув 75-річного віку, отримає лише 456 гривень, а не суму обох показників (300 + 456). Це правило стосується всіх літніх людей в Україні, що дає їм можливість додатково підтримувати свій бюджет.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

14 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

23 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

30 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

35 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

42 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

52 хв. ago