Інтернет-провайдерам і мобільним операторам дозволили бронювати від мобілізації всіх працівників

Кабінет Міністрів дозволив великим інтернет-провайдерам та мобільним операторам забронювати від мобілізації 100% співробітників.

Відповідні зміни до постанови №76 про бронювання працівників уряд ухвалив на своєму засіданні у п’ятницю, 16 серпня, повідомляє пресслужба Мінцифри.

“Завдяки змінам у постанові мобільні оператори та великі інтернет-провайдери, які виконують вимоги Національного центру оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами України (НЦУ) щодо забезпечення інтернет-доступу під час знеструмлень, зможуть бронювати 100% працівників”, – йдеться у повідомленні.

У Мінцифри уточнили, що для цього компанії мобільних операторів повинні мати дохід понад 200 млн грн, а інтернет-провайдерів – понад 20 млн грн, а також оформити статус критично важливого підприємства. При цьому працівники, яких подають до списків на бронювання, мають працювати в штаті компанії на повну зайнятість не менш ніж 3 місяці.

Водночас інтернет-провайдери, які отримали статус критично важливих, але їхній дохід менший за 20 млн грн на місяць, зможуть бронювати до 100% лише персоналу технічних працівників.

“Це можливо, якщо провайдер сформував аварійно-відновлювальні бригади для обслуговування мереж та абонентів, має технологічний транспорт, обладнання й матеріали, необхідні для підтримання роботи мереж під час знеструмлень, відновлення мереж під час їх руйнування та надає послуги на територіях Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та в Києві”, – уточнили у Мінцифри.

Як повідомлялося, раніше Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзв’язку оновив вимоги до автономності робити базових станцій мобільних операторів в умовах воєнного стану.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago