До 100% працівників: в Україні розширили перелік компаній, які можуть бронювати людей

У Мінцифри наполягають, що співробітники цих компаній допомагають відновлювати інфраструктуру після російських обстрілів.

Уряд схвалив бронювання від мобілізації для ще однієї категорії українських чоловіків – співробітників великих інтернет-провайдерів та мобільних операторів. Зміни внесено до постанови №76.

Про це повідомило Мінцифри. Бронювання підлягають 100% співробітників цих компаній, але за певних умов.

Так, компанії мобільних операторів повинні мати дохід понад 200 млн гривень, а інтернет-провайдерів – понад 20 млн гривень. Підприємства мають набути статусу критичності за зазначеними критеріями. А працівники, яких хочуть забронювати, мають працювати у штаті не менше трьох місяців на повну зайнятість.

Компанії інтернет-провайдерів зі статусом критичності, але дохід яких менший за 20 млн гривень на місяць, зможуть бронювати понад 50% технічних працівників. Це можливо за кількох умов:

  • провайдер сформував аварійно-відновлювальні бригади для обслуговування мереж та абонентів;
  • має технологічний транспорт, обладнання та матеріали, необхідні для підтримки роботи мереж при знеструмленні, відновлення мереж при їх руйнуванні;
  • надає послуги у певних областях — Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській та Києві.

Умови бронювання працівників інтернет-провайдерів були визначені разом з асоціаціями та учасниками ринку після круглого столу.

“Стабільний зв’язок та інтернет під час війни — нагальна потреба українців. Робота аварійно-відновлювальних провайдерів та операторів дуже важлива, адже вони “реанімують” інфраструктуру після російських обстрілів, загоюють генератори та замінюють акумулятори на станціях під час знеструмлень. Щоб українці й надалі мали та інтернет, підприємствам потрібні люди, а значить – бронювання працівників”, – зазначили у Мінцифри.

Ольга Степанова

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

7 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

16 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

29 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

39 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

52 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago