У містах є цілі мікрорайони, в яких не відключають електрику: що відомо про “білих“ українців

В Україні дедалі жорсткішими стають графіки відключення електроенергії. Проте, як з’ясувалось, вони діють не всюди і не для всіх. В українських містах є немало “оазисів”, де світло є завжди. Відключень світла немає подекуди на цілих вулицях та навіть в окремих мікрорайонах.

Очевидно, такі “білі” квартали є у кожному місті. Зокрема, на таку несправедливість скаржиться одна із жительок Ужгорода. Жінка залишила свій коментар з цього приводу у Facebook-акаунті прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

В її публікації йдеться про діяльність Закарпаттяобленерго. Містянам незрозуміло, за якими критеріями окремі будинки та навіть вулиці зараховуються до розряду критичних, в яких завжди цілодобово є світло.

“Ця структура у найзахіднішому регіоні України розділила людей на “чорних” і “білих”. Порівняно із 2022-2023 роками кількість тих, кого вони підключили до так званих безлімітних черг, зросла в рази. На сьогодні практично половина Ужгорода або приєднана до критичної інфраструктури, або за “дякую” уникає відключень. Це цілі вулиці та мікрорайони”, – пише жінка.

Але це ще не так дратувало би решту жителів столиці Закарпаття, якби не той факт, що через велику кількість споживачів, яким взагалі не відключають світла, іншим його відключають надовше.

“Їхні споживані ліміти навішують на іншу частину містян, які повинні перебувати без електроенергії значно довше, ніж потрібно”, – скаржиться авторка коментаря.

А крім того, енергокомпанія не дотримується нею ж складених графіків. Особливо це стосується відновлення електропостачання. Через це дорогоцінні періоди зі світлом виявляються коротшими на пів години, а то й на цілу годину, каже дописувачка.

Ольга Степанова

Recent Posts

Банки розкриють таємницю за першим запитом: більше нічого не приховати

В Україні готуються внести важливі зміни в правила розкриття банківської таємниці у випадках запитів від…

2 хв. ago

У США виявили щелепи морського чудовиська віком 80 мільйонів років

У Техасі були виявлені скам'янілості величезного рідкісного мозазавра з гігантськими кулястими зубами, як показало нове дослідження. Два…

3 хв. ago

Чи повертатиме ЄС чоловіків призовного віку в Україну: єврокомісарка дала відповідь

У ЄС заявили, що застосування диференційованого підходу до українських біженців, що базувався би на їхній статі,…

5 хв. ago

Розсилка повісток поштою: депутат попередив про “величезну проблему” для військовозобов’язаних

В Україні почали розсилати повістки через "Укрпошту", однак у разі неправильного оформлення повісток у військовозобов'язаних можуть виникнути…

8 хв. ago

Вирви до сотні метрів: з’явилися нові супутникові знімки наслідків ударів по складу БК в Торопці

Внаслідок атаки на склад РФ з БК в Тульській області з'явилися величезні вирви. Про це свідчать супутникові…

9 хв. ago

РФ готує масовану ракетну атаку по Україні – накопичує Х-101 на аеродромі “Оленья”

У Центрі протидії дезінформації також нагадали, що країна-агресорка Росія постійно намагається звинуватити Україну в усіх…

12 хв. ago