У містах є цілі мікрорайони, в яких не відключають електрику: що відомо про “білих“ українців

В Україні дедалі жорсткішими стають графіки відключення електроенергії. Проте, як з’ясувалось, вони діють не всюди і не для всіх. В українських містах є немало “оазисів”, де світло є завжди. Відключень світла немає подекуди на цілих вулицях та навіть в окремих мікрорайонах.

Очевидно, такі “білі” квартали є у кожному місті. Зокрема, на таку несправедливість скаржиться одна із жительок Ужгорода. Жінка залишила свій коментар з цього приводу у Facebook-акаунті прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

В її публікації йдеться про діяльність Закарпаттяобленерго. Містянам незрозуміло, за якими критеріями окремі будинки та навіть вулиці зараховуються до розряду критичних, в яких завжди цілодобово є світло.

“Ця структура у найзахіднішому регіоні України розділила людей на “чорних” і “білих”. Порівняно із 2022-2023 роками кількість тих, кого вони підключили до так званих безлімітних черг, зросла в рази. На сьогодні практично половина Ужгорода або приєднана до критичної інфраструктури, або за “дякую” уникає відключень. Це цілі вулиці та мікрорайони”, – пише жінка.

Але це ще не так дратувало би решту жителів столиці Закарпаття, якби не той факт, що через велику кількість споживачів, яким взагалі не відключають світла, іншим його відключають надовше.

“Їхні споживані ліміти навішують на іншу частину містян, які повинні перебувати без електроенергії значно довше, ніж потрібно”, – скаржиться авторка коментаря.

А крім того, енергокомпанія не дотримується нею ж складених графіків. Особливо це стосується відновлення електропостачання. Через це дорогоцінні періоди зі світлом виявляються коротшими на пів години, а то й на цілу годину, каже дописувачка.

Ольга Степанова

Recent Posts

«Адвокати мають усе порєшать». У справі Резніченка «сплив» куратор «Великого будівництва» Голик

Опосередковано у справі з «розпилу» грошей на дороги Дніпропетровщини проскочили згадки про тіньового куратора проєкту «Велике будівництво» і…

56 секунд ago

Мобілізація чоловіків до 25 років: в Україні готують наказ про заборону

Український парламент має намір зупинити мобілізацію чоловіків 18-25 років шляхом ухвалення окремого наказу, щоб не…

21 хв. ago

У Дніпрі під Києвом виловили хижу рибу-мутанта із зеленим м’ясом (відео)

У водах Дніпра неподалік Києва чоловікові вдалося виловити щуку середніх розмірів, яка виділялася незвичайним "забарвленням".…

30 хв. ago

Чи може чоловік з тимчасовою відстрочкою виїжджати за кордон

Під час воєнного стану військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть перетинати державний…

38 хв. ago

В Україні можуть різко підвищити премії для деяких суддів

Кабінет Міністрів України у проєкті державного бюджету на 2025 рік пропонує ввести нову систему преміювання…

46 хв. ago

Найбільш вимираючий пінгвін із жовтими очима став “Птахом року” (відео)

Щороку в Новій Зеландії проводять всесвітньо відомий конкурс "Птах року" і журі назвало переможця 2024…

54 хв. ago