Отримуватимуть повістки: що буде з чоловіками, які оновили дані в ТЦК

Як розповіла адвокатка Марина Бекало, чоловіків, які оновили свої персональні дані, викликатимуть за повістками за місцем проживання, які вони вказали під час 60-денного періоду.

Військовозобов’язані в Україні мали оновити дані в ТЦК і СП до 16 липня. Адвокатка Марина Бекало в коментарі “ТСН” розповіла, що чекає на чоловіків, які це зробили.

Адвокатка заявила, що чоловіків, які оновили свої персональні дані, викликатимуть за повістками за місцем проживання, які вони вказали під час 60-денного періоду з 18 травня до 16 липня. Вони проходитимуть ВЛК і, можливо, будуть призвані на службу в Сили оборони, якщо їх визнають придатними й у них не буде підстав для відстрочки.

“Ті чоловіки, які не оновили свої дані, будуть викликатися за місцем їхньої останньої реєстрації, тобто прописки, і така повістка вважатиметься врученою, як передбачається Постановою КМУ №560”, — пояснила Бекало.

Ті, хто не оновив свої персональні дані, притягуватимуться до адміністративної відповідальності за ст. 210-1 КУпАП, у вигляді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що ТЦК мають три місяці, щоб оштрафувати за неоновлення даних. Громадяни матимуть десять днів на те, щоб оскаржити штраф ТЦК у суді, пояснила представниця Генштабу ЗСУ. При цьому у військкоматів є рік для того, щоб виявити і покарати порушника.

Також заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко розповіла, що з 17 липня деяких громадян можуть оголосити в розшук. Зокрема, це стосується тих, хто ігноруватиме надіслані поштою повістки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Розсилка повісток поштою: депутат попередив про “величезну проблему” для військовозобов’язаних

В Україні почали розсилати повістки через "Укрпошту", однак у разі неправильного оформлення повісток у військовозобов'язаних можуть виникнути…

3 хв. ago

Вирви до сотні метрів: з’явилися нові супутникові знімки наслідків ударів по складу БК в Торопці

Внаслідок атаки на склад РФ з БК в Тульській області з'явилися величезні вирви. Про це свідчать супутникові…

4 хв. ago

РФ готує масовану ракетну атаку по Україні – накопичує Х-101 на аеродромі “Оленья”

У Центрі протидії дезінформації також нагадали, що країна-агресорка Росія постійно намагається звинуватити Україну в усіх…

7 хв. ago

Більше не в моді: ці речі треба викинути зі свого гардеробу, вони вже давно в антитрендах

Так, усім відомо, що мода циклічна. Однак є такий одяг, який уже давно поза межами…

36 хв. ago

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Все більше водіїв в Україні встановлюють газобалонне обладнання (ГБО) на свої автомобілі, незважаючи на зростання…

39 хв. ago

Байден надихає Путіна і лякає “слабкодухих” на кшталт Шольца, – The Economist

Американське вето на глибокі удари по РФ надихає Володимира Путіна на продовження агресії і одночасно розхолоджує…

1 годину ago